Kouvola-talon toisen vaiheen korjaustyöt alkavat ensi viikolla

Kouvolatalo

Kouvola-talon korjaustöiden toisen vaiheen työt käynnistyvät ensi viikolla. Korjaustöiden myötä Kouvola-talon kunto kokonaisuudessaan paranee ja käyttövuodet lisääntyvät.

Nyt alkavaan korjausurakkaan kuuluvat muun muassa talon uudemman, vuonna 1987 valmistuneen, rakennuksen vesikatteen, yläpohjan eristeiden ja puurakenteiden uusiminen sekä rakennusten välissä olevan ylätasanteen rakenteen korjaus. Lisäksi korjauksessa uusitaan ilmanvaihtokoneet ja poistetaan kattoikkunat. Koko rakennuksessa tehdään myös ilmanvaihdon säätöjä, rakennetiivistyksiä sekä ikkunoiden kunnostuksia.

Ensimmäisenä rakennuksen ympärille nousee näyttävä sääsuoja. Sen alla tehdään katolla tehtävät työt. Vastaavanlainen suojaus oli käytössä myös vuonna 2019 tehdyissä ensimmäisen vaiheen vesikaton korjauksissa.

Korjaustyöt toteutetaan jaetulla urakkamallilla. Pääurakoitsijana toimii Consti Korjausrakentaminen Oy, joka toteutti myös ensimmäisen vaiheen korjaustyöt. LVI- ja sähköurakoista vastaavat paikalliset R.A. Wickholm Oy ja Kymen sähköurakointi Oy.

Korjaustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2021.

Talousarviossa 2021 niihin oli varattu 3,5 miljoonaa euroa. Määrä aleni talousarviomuutoksen myötä kokonaiskustannusarvioiltaan 3,0 miljoonaan euroon.

Lisätietoja:

Anneli Vartiainen, rakennuttajapäällikkö, p. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi