Koronatartuntoja paljon myös Kouvolassa – rokotuksiin hakeutuminen nyt erittäin tärkeää

Koronarokote

Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo, että myös Kouvolassa on nyt erittäin paljon koronatartuntoja.

– Emme tiedä tartuntojen tarkkaa määrää, sillä kaikki oireilevat eivät enää välttämättä hakeudu testiin ja erityisesti lapset voivat sairastaa koronaa myös oireettomana, Franzén kertoo. – On kuitenkin selvää, että tartuntoja on nyt paljon.

Kouvolassa – kuten muuallakin Suomessa – tartuntoja todetaan runsaasti nyt myös lapsilla.

– Tilanne on kuitenkin erilainen verrattuna viime kevääseen ja sitä edeltävään aikaan, Franzén kertoo.

– Aikuisten ja 12 vuotta täyttäneiden nuorten suojaus vakavia koronavirusoireita vastaan perustuu nyt rokotuksiin.

Kouvolassa ensimmäisen rokotuksen on saanut nyt 12 vuotta täyttäneistä kaupunkilaisista 87,3 prosenttia ja toisen rokotuksen 83 prosenttia.

Kaksi koronarokotusta antaa erittäin hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan. Kouvolan kaupunki ja Kymsote suosittelevat kaikkia 12 vuotta täyttäneitä hakeutumaan mahdollisimman nopeasti koronarokotukseen, mikäli rokotukset on vielä ottamatta. Rokotuksiin voi hakeutua ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta. Lisätietoa rokotuksista löytyy Kymsoten verkkosivuilta: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Kymsote noudattaa kouluissa ja päiväkodeissa THLn uutta karanteeniohjeistusta. Lisätietoja koulujen ja päiväkotien karanteeni- ja oirevointiseurannan käytännöistä löytyy Kymsoten verkkosivulta: https://korona.kymsote.fi/koulujen-ja-varhaiskasvatuksen-karanteenimaarayksissa-kaytetaan-aiempaa-enemman-tapauskohtaista-harkintaa/