Koronarokotusten 3. annosten antaminen laajenee kaikkiin 18 vuotta täyttäneisiin

Koronarokotusten 3. annosten antaminen laajenee Kymenlaaksossa kaikkiin 18 vuotta täyttäneisiin. Aiemmin ajanvaraus kolmosrokotuksiin on ollut ikäryhmän perusteella auki 50 vuotta täyttäneille.

Kymsote tiedottaa koronasta
Kymsote tiedottaa koronasta!

Ajanvaraus 18-49 -vuotiaiden 3. rokotuksille avautuu 13.1.2022 kello 12. Henkilöllä pitää rokotushetkellä olla kulunut vähintään 4 kuukautta 2. rokotusannoksesta. Tähän ryhmään kuuluu noin 40 000 kymenlaaksolaista.

Ajanvarauksessa pyydetään suosimaan sähköistä ajanvarausta aina, kun se on mahdollista. Kolmosrokotuksia annetaan myös walk in -rokotuksissa.

Tietoa ajanvarauksesta Kymsoten verkkosivuilla.

Tietoa walk in -rokotuksista Kymsoten verkkosivuilla.

Henkilöitä, joilla on mahdollisuus ottaa koronarokotus oman työterveydenhuollon kautta, pyydetään huomioimaan tämä mahdollisuus koronarokotusten sujuvoittamiseksi.

Eri rokotusryhmillä on erilaisia rokotusvälejä 2. ja 3. rokotusannosten välillä. Rokotettavan ei tarvitse olla huolissaan omasta rokotuksestaan. Henkilön oikeus rokotukseen, riittävä rokotusväli ja sopiva rokotevalmiste varmistetaan aina vielä rokotuspaikalla.

Kymenlaaksossa koronarokotusten 3. annoksia annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Tietoa kolmosrokotusten kriteereistä ja rokotusväleistä THL:n sivuilla.

Koronarokotuksia annetaan edelleen myös muille rokotusryhmille. Edelleen voi hakeutua myös ykkös- ja kakkosrokotuksiin, mikä on alueen vaikeassa epidemiatilanteessa tärkeää.

Lisätietoja:

Kari Kristeri, hallintoylilääkäri
kari.kristeri@kymsote.fi, p. 040 489 9399

Mari Ollas, rokotuskoordinaattori
p. 040 488 4243, mari.ollas@kymsote.fi

Sivun alkuun