Kirjastot avautuvat 8.6.2020

Kouvolan kaupunginkirjaston toimipisteet avataan 8. kesäkuuta kesäaukioloaikojen mukaan. Omatoimiaukioloajat eivät ole toistaiseksi käytössä. Tilannetta tarkastellaan kesäkuun aikana. Valkealan kirjasto avautuu väistötiloissa osoitteessa Kustaa III tie 1 Valkeala.

Kirjastojen palvelut avataan vallitseva tilanne huomioiden mahdollisimman laajasti. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta on varmistettu mm. palvelutiskeille hankituilla suojaplekseillä, kirjastojen kalusteiden välejä kasvattamalla, kiinnittämällä erityistä huomiota siivoukseen ja turvaväleihin sekä tarjoamalla käsidesit asiakkaiden käytettäviksi. Käsidesit sijaitsevat heti sisääntulojen yhteydessä sekä palvelutiskeillä. Kirjastoihin on hankittu desinfiointipyyhkeitä esimerkiksi näppäimistöjen puhdistukseen.

Kirjastoautot eivät liikennöi kesän aikana. Kirjastoauto palaa reiteille 10.8.2020 ja sen aikatauluista ja reiteistä tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Pääkirjastossa ensimmäinen aukiolotunti varataan riskiryhmien asiointiin klo 9-10.

Pääkirjaston kirjastokahvila on toistaiseksi suljettu.

Mediamaja on suljettu, mutta ajanvarauksella voi omatoimisesti käydä digitoimassa ilman lähiopastusta.

Muutoksia palveluihin

Valtaosa kirjaston palveluista on normaalisti käytössä kirjastojen avaamisen jälkeen. Pieniä muutoksia on kuitenkin tehty turvallisen asioinnin takaamiseksi ja asioinnin sujuvoittamiseksi.

Lainattavat tabletit ja tietokoneet lainattavine oheislaitteineen sekä lelut ovat poistettu käytöstä toistaiseksi. Joissakin kirjastoissa kaikki asiakaskoneet eivät ole käytössä riittävien turvavälien varmistamiseksi. Kirjastoissa ei toistaiseksi anneta yhteisen laitteen ääressä tapahtuvaa digiopastusta.

Kirjastojen varattavat luentosalit, työskentelytilat ja musiikkihuoneet ovat käytössä osittain 8.6. alkaen. Joidenkin tilojen osalta sallittua henkilömäärää on jouduttu pienentämään turvavälien mahdollistamiseksi ja osaa tiloista ei vielä tässä vaiheessa voi varata. Myös tilavarausten väliin jätetään tunnin ns. tuuletustauko. Vastuu tilan turvallisesta käytöstä on varaajalla. Kesäkuun alusta alkaen yli 50 hengen tapahtumat ovat valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kielletty.

Kirjasto suosittelee käytettäväksi korttimaksua tai verkkomaksua kirjastomaksujen maksamisessa.

Asiakkaita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä kirjastossa asioidessa. Mahdollisimman nopea asiointi on toivottavaa. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.

Lisätietoa kirjastojen käytännöistä suoraan kirjastoista.

Kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat https://kyyti.finna.fi

Sivun alkuun