Kimolan kanava avautuu ensimmäiseen pitkään kauteensa

vene menossa Kimolan kanavan kalliotunneliin

Veneilykausi Kimolan kanavalla avautuu ensi perjantaina 7.5.2021 klo 9.00. Kouvolan tunnetuimmassa veneilykohteessa pääsee kokemaan ainutlaatuisen kalliotunnelin sekä kahdentoista metrin sulutuksen. Vappuna sululla avautuu myös Kimolan jäätelökioski.

Kimolan kanava avautuu ensimmäiseen kokonaiseen veneilykauteen perjantaina 7.5.2021. Avauspäivänä 7.5. kanava avautuu poikkeuksellisesti klo 9.00, muulloin jo klo 7.00.

Kanavalla voi kokea ainutlaatuisen kalliotunnelin sekä kahdentoista metrin sulutuskorkeuden. Sulun lähiympäristössä voi virkistyä Kimolan kyläyhdistyksen ylläpitämällä luontopolulla.

Uusi kesäkioski avaa luukkunsa kanavalla jo vappuna. Alkukaudesta viikonloppuisin auki oleva kioski on auki pe-su klo 11-19.

Omalla kalustolla tai risteillen vesille

Päijänteeltä tultaessa matkalla sululta Voikkaalle on väylällä ensiksi Hirvelän satama, joka palvelee paikallisia veneilijöitä. Veneiden laskeminen veteen ja nostaminen maalle tapahtuu Hirvelän kotisatamassa.

Hirvelästä hieman etelään sijaitsee Virtakiven vierasvenesatama, johon valmistuu uusi laivalaituri alkukesästä. Alueella on tulentekopaikka, vessa ja jätteiden keräyspiste, sekä Pakanavuoren rinteeseen rakennettu näköalatasanne.

Kouvolan kaupungin omistamien satamien lisäksi Pyhäjärven veneilyreitin varrella on Kymijoen virkistysalueyhdistyksen uudistamat Hiidensaaren ja Vasikkasaaren retkisatamat. Virtakivessä sataman läheisyydessä tarjoaa Virtakiven Sauna majoitus- ja ravintolapalveluita.

Kimolan kanavalla ei haittaa, vaikka ei omistaisikaan omaa venettä, sillä kanavalle pääsee myös laivaristeilyllä. Tänä kesänä kanavalla risteilee m/s Kavaljeeri, m/s Pyhäjärvi ja uutena tulokkaana m/s Suomen Suvi. Vesitaksillakin pääsee Päijänteeltä Kouvolan Virtakiveen. Lisäksi Virtakiven saunan oma alus tekee tilausristeilyjä.

Uusi kävijäennätys takuuvarmasti rikki tulevana kautena

Kanava valmistui viime elokuussa ja ensimmäisen avoinnaolokauden aikana elokuusta lokakuuhun tehtiin noin 800 sulutusta. Sulutusmäärien odotukset tulevalle kaudella ovat korkealla.

Kimolan kanavan myötä avautui uusi veneilyreitti Päijänteeltä ja jopa Pielavedeltä, aina 400 km päästä, Kouvolaan. Reitin päätepiste on Kouvolassa Voikkaalla, jossa palvelee Virtakiven vierassatama ja sen läheisyydessä oleva Virtakiven Sauna.

Kanavan omistaa Kouvolan kaupunki, ja sen ylläpidosta vastaavat Kouvolan lisäksi Iitin ja Heinolan kunnat. Kanavan rakennuttamisesta vastasi Väylävirasto.

Ajantasaista tietoa Kouvolan veneilykesästä VisitKouvolan verkkosivuilla

Perehdy kanavaa ja sulkua koskeviin liikennöintiohjeisiin ja kanavan aukioloaikoihin, lue usein kysytyt kysymykset sekä tutustu kesän 2021 risteilymahdollisuuksiin VisitKouvolan verkkosivulla.

Sivulta selviää myös, miten ja mistä voi tilata itselleen Pyhäjärven -Kimolan kanavan veneilykartan.