Kesäkerhot tarjoavat ohjattua toimintaa alkukesään

Lapsi shortseissa ja t-paidassa sekä keltaisessa lippiksessä tasapainoilee pölkkyjen päällä leikkipuistossa. Takana kiipeilytelineestä hyppäämässä alas toinen lapsi. On kesä. Kirkas sininen taivas. Kesäkerho.

Kaupungin kesäkerhot tarjoavat alakouluikäisille toimintaa ja yhdessäoloa aikuisen ohjauksessa. Haku kesäkerhoihin on auki 15.3.2024 asti.

Kerhotoimintaa järjestetään alakouluikäisille lapsille 3.–14.6.2024 klo 9.00–15.00.

Toimipaikat, joissa kerhotoimintaa on tarjolla: 

  • Jokela-Niinistön alakoulun Niinistön toimipiste 
  • Korian koulu 
  • Kymintehtaan koulun Pilkan toimipiste 
  • Mansikkamäen koulu 
  • Myllykosken yhtenäiskoulun Saviniemen toimipiste 
  • Sarkolan koulu

Kesäkerhojen lopulliset toimipaikat selviävät hakuajan jälkeen. Minimi osallistujamäärä on 13 lasta/kerho. Mikäli kerhon osallistujamäärää joudutaan rajaamaan, etusijalla ovat alkuopetuksen (1.–2.lk.) oppilaat sekä tuen tarpeessa olevat oppilaat.

Kesäkerhon ohjelma pyritään suunnittelemaan lasten toiveiden mukaisesti niin, että se sisältää mahdollisimman paljon ulkoilua ja retkiä lähimaastossa, pelejä, leikkejä ja yhdessäoloa. Ohjaajina toimivat pääsääntöisesti koulunkäynninohjaajat.

Kerhossa ei tarjota ruokaa, vaan lapsi tuo mukanaan omat eväät. Käytössä on jääkaappi sekä mikroaaltouuni.

Kesäkerhoihin haku Wilman verkkoselaimen kautta

Haku kesäkerhoihin tehdään Wilman verkkoselaimen kautta osoitteessa kouvola.inschool.fi. Hakuaika on 19.2.–15.3.2024. Kesäkerhohakemus löytyy Wilmasta Hakemukset ja päätökset -osiosta, Tee uusi hakemus. Hakemus on Wilmassa näkyvissä ja täytettävissä ainoastaan hakuajan.

Päätökset kesäkerhopaikoista tehdään huhtikuun aikana.

Kerhon hinta on 60 € ja se laskutetaan kokonaisuudessaan läsnäolopäivistä riippumatta. Huoltaja tai hakija sitoutuu maksamaan kesäkerhomaksun. Maksu voidaan jättää perimättä, jos perhe on toistuvasti toimeentulotuen asiakas. Maksu voidaan puolittaa, jos perheen tulot alittavat maksuttoman varhaiskasvatuksen rajan. Vapaamuotoinen, kirjallinen anomus maksun alentamisesta tai perimättä jättämisestä liitteineen (tulotiedot, toimeentulotukipäätös) toimitetaan 31.5.2024 mennessä osoitteeseen: Kasvatus ja opetus, Kesäkerho, Torikatu 10, 45100 Kouvola. 

Lisätietoja:

www.kouvola.fi/kesakerho 

Susanna Seppälä, susanna.seppala(at)kouvola.fi, puh. 020 615 5226 

Marita Westersund, marita.westersund (at)kouvola.fi, puh. 020 615 5227 

Sari Keskinen, sari.keskinen (at)kouvola.fi, puh. 020 6159340 

Sivun alkuun