Käyrälammen uuden laiturin rakennustyöt alkavat

Kouvolan kaupunki kehittää Käyrälammen uimarantaa entistä houkuttelevammaksi ja käyttäjiä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Uuden laiturin lisäksi uimarannalle tulee tänä kesänä ulkokuntoiluvälineitä testikäyttöön.

Uimaranta, ihmisiä ottamassa aurinkoa rantahiekalla.

Käyrälammen uuden uimalaiturin rakennustyöt alkavat näillä näkymin heinäkuun alkupuolella. Uudesta laiturista rakennetaan 90 metriä pitkä ja sen päähän tehdään hyppypaikka. Päälaiturin sivuille tulee poikittaisia ”sakaroita”, joilta pääsee myös laiturinmyötäisille uimaradoille. Ratoja on kuusi ja ne ovat 50 metriä pitkiä. Päälaituri tulee olemaan uimarannan kävijöiden käytettävissä ensimmäisenä. Sitä voidaan käyttää rakennustöiden salliessa jo siinä vaiheessa, kun viimeisiä moduuleita uitetaan paikoilleen loppukesän aikana. Kokonaisuus valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Uusi laituri tuo lisää hienoja mahdollisuuksia kesäiseen vesiliikuntaan ja vapaa-ajan viettoon Käyrälammella.

Rakentaminen ei tule vaikuttamaan muun uimarannan käyttöön merkittävästi ja rannan alueella tapahtuvat toimenpiteet pyritään suorittamaan aikaisin aamulla tai muina ruuhkattomina aikoina rannan käyttäjille aiheutuvan häiriön minimoimiseksi. Laiturielementit lasketaan veteen koirapuiston vierestä ja uitetaan sieltä paikoilleen. Esteetön kulku laiturille ja veteen toteutetaan tämän kesän urakan jatkeeksi ennen ensi kesän uimakauden alkua.

Käyrälammen vanha uimalaituri purettiin aiemmin keväällä. Se oli tullut käyttöikänsä päähän eikä sitä ollut enää tarkoituksenmukaista ryhtyä korjaamaan. Uuden uimalaiturin ruoppaustöiden yhteydessä Käyrälammen pohjasta on löytynyt vesilaitoksen vanha puinen vedenottoputki. Pohjaa on tutkittu ja siivottu sukeltajien toimesta, mutta yleisöä pyydetään ilmoittamaan liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roosille, kirke.roos@kouvola.fi, mikäli pohjasta vielä löytyisi sinne kuulumatonta tai mahdollisesti vaaratilanteita aiheuttavaa materiaalia.

Uimaranta on käytössä kesäiseen vapaa-ajanviettoon

”Käyrälammen uimarantaa voidaan käyttää normaaliin tapaan auringonottoon ja uimiseen laiturin rakennustöiden aikanakin”, kertoo projektipäällikkö Anu Hjelt. Työt rajoittuvat pienelle alueelle ja ranta pyritään pitämään mahdollisimman häiriöttömänä. 27.6.-1.8.2022 välisenä aikana Käyrälammen uimarannalla on myös testikäytössä kotimaisia Puuha Group Oy:n David-ulkokuntoiluvälineitä. Välineet kiertävät kesän ajan eri kaupungeissa ja niitä saa tulla kokeilemaan milloin vain. Välineitä on seitsemän erilaista, joten ne mahdollistavat monipuolisen voimaharjoittelun vaikkapa ennen pulahdusta Käyrälampeen.

Lisätietoja:

Anu Hjelt, asiantuntija, Käyrälammen kehittämishankkeen projektipäällikkö, VisitKouvola, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 6642, anu.hjelt@kouvola.fi

Sivun alkuun