Käyrälammella poltetaan pienkerrostalo – Kympe harjoittelee savusukellusta

Ilmakuva Käyrälammen alueesta

Käyrälammentien varrella oleva pienkerrostalo poltetaan viikolla 10. Samalla Kymenlaakson pelastuslaitos harjoittelee savusukellusta. Rakennus on kaupungin omistama, mutta sille ei ole ollut vuosiin käyttöä.

Käyrälammentie 17:ssa sijaitsee aiemmin toimistona käytetty rakennus, joka on kaupungin hallinnassa. Rakennukselle ei ole ollut käyttöä moniin vuosiin. Kaupunki on päättänyt luopua rakennuksesta ja tarjonnut rakennusta Kymenlaakson pelastuslaitokselle polttoharjoituskohteeksi. Poistamalla rakennus tehdään tilaa uusille toiminnoille, jotka tukevat Käyrälammen kehittämistä matkailijoita ja kaupunkilaisia entistä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Savu saattaa olla sankkaa

Kympe polttaa rakennuksen ja toteuttaa samalla savusukellusharjoituksen päivittäin 7.3. – 10.3.2022klo 9.00 – 14.00 välisenä aikana. Harjoituksen tavoitteena on kerrata palomiehille savusukelluksessa vaadittavia toimenpiteitä. Se on palomiehille vuosittainen pakollinen harjoitus. Harjoituksen johtajana toimii palomestari Ilpo Kopra Kymenlaakson pelastuslaitoksen Kouvolan toimipisteestä.

Rakennuksen polton myötä saattaa hetkellisesti nousta sankkaa savua, joka näkyy paikan ohittavalle ajoneuvoliikenteelle.

Lisätiedot:
Arto Kuitikka, kiinteistöpäällikkö, puh. 020 615 7122, etunimi.sukunimi@kouvola.fi
Kympe/Ilpo Kopra, palomestari, puh. 044 702 6316, etunimi.sukunimi@kympe.fi

Kouvolan kaupunki kehittää Käyrälammen matkailupalveluita sekä virkistyskäytön mahdollisuuksia. Käyrälammelle tavoitellaan monipuolista palvelutarjontaa ja uusia matkailuyrittämisen investointeja. Parhaillaan nähtävillä olevassa uudessa asemakaavassa tullaan mahdollistamaan matkailuelinkeinoon liittyvää rakentamista nykyisen Käyrälammentien eteläpuolella.

Sivun alkuun