Käyräjoen kevyen liikenteen silta on avattu ulkoilijoille

Valaistu silta joen yli lumisessa maisemassa.

Käyräjoen ylittävä kevyen liikenteen silta Lautaron ja Saarenmaan välillä on valmistunut. Silta täydentää Käyrälammen ulkoilureittiä ja sen kautta voi kiertää koko Käyrälammen ympäri.

Syksyn ajan rakenteilla olleen Käyräjoen sillan kautta muodostuu noin kuuden kilometrin pituinen rengasreitti Käyrälammen ympäri. Siltaa voi hyödyntää ulkoiluun myös mm. Valkealan suunnasta. Silta ylittää Käyräjoen Uittolantien päässä sijaitsevan Lautaron vanhan uimarannan ja Saarenmaantien välillä.

Käyräjoen silta on noin 51 metriä pitkä ja 3,6 metriä leveä puukannella varustettu teräspalkkisilta. Se valmistui suunnitellussa aikataulussa ja kustannusarviossa eli noin 695 000 eurossa. Urakoitsijana toimi GRK Suomi Oy. ”Urakan suurimpina haasteina olivat pitkien teräslohkojen kuljettaminen siltakohteeseen ja niiden paikoilleen nostaminen. Nostaminen vaati suuren nosturin lisäksi myös hyvää kantavuutta nostopaikalta, jota jouduttiin vahvistamaan paaluttamalla”, kertoo vastaava työnjohtaja Oskari Talka GRK:sta.

Keväällä lumien sulettua tehdään vielä työmaa-alueen siistimistä sekä sillan päätyjen asfaltointia. Sillalla ei ole talvikunnossapitoa mutta se on käytössä ympäri vuoden.

Uusi silta sijaitsee samalla paikalla kuin uittotyöläisten aikoinaan käyttämä Haimin mutkan silta, joka lahosi käyttökelvottomaksi 1950-luvulla. Käyräjoen ylittää tällä hetkellä kaksi siltaa, joista toinen on Jokelan myllyllä. Aktiivisen tukinuiton vuosikymmeninä joella oli parhaimmillaan neljä siltaa.

Silta täydentää Käyrälammen virkistys- ja matkailumahdollisuuksia

Uuden sillan kautta muodostuu rengasreitti, joka tuo Käyrälammen aiempaa helpommin saavutettavaksi Valkealan suunnasta ja sitoo Käyrälammen pohjoispuolen tiukemmin aluekokonaisuuteen. Rengasreittiä voivat myös yritykset hyödyntää ohjelmapalveluissaan ja siten tarjota asiakkailleen entistä monipuolisempia palveluita. ”Silta lisää mahdollisuuksia lähiliikuntaan ja uusien kulkureittien suunnitteluun joen itä- ja länsipuolen välillä”, toteaa Käyrälammen kehittämishankkeen projektipäällikkö Anu Hjelt Kouvolan kaupungilta. Käyrälammen ulkoilureitti täydentyy vielä opastustauluilla, joissa kerrotaan mm. paikallishistoriasta sekä alueen luonnonympäristöstä.

Lisätietoja:

Anu Hjelt, asiantuntija puh. 020 615 6642, anu.hjelt@kouvola.fi

Sivun alkuun