Kaupunki muistaa Ukrainaa keskiviikosta perjantaihin

Kouvolan kaupunki ilmaisee tukeaan Venäjän kanssa sotaa käyvälle Ukrainalle tällä viikolla.

Kouvola muistaa Ukrainaa symbolisilla tuenilmauksilla Ukrainan kansallispäivänä 24. elokuuta, jolloin tulee myös kuluneeksi puoli vuotta Ukrainassa käytävän sodan alkamisesta.

Kaupunki ilmaisee tukensa liputtamalla kaupungintalolla Ukrainan lipulla keskiviikosta perjantaihin. Myös keskustan alueella valaistaan kiinteistöjä Ukrainan lipun värein, sinisellä ja keltaisella, samaan aikaan. Kävelykatu Manski, Kouvolan teatteri ja Pohjola-talon julkisivu valaistaan Ukrainan värein. Kaupungintalon sisäpiha valaistaan pelkästään sinisellä, sillä valaistusjärjestelmä mahdollistaa vain yhden värin käytön kerrallaan.

− Kouvolassa ukrainalaisia autetaan yhdessä kaupungin, viranomaisten, järjestöjen ja seurakuntien sekä yksittäisten kaupunkilaisten kanssa. Kaikki ovat olleet todella hienosti mukana ja yhteistyö toimii. Ukrainalaisten tilanne on laajasti koskettanut kaikkia, ja auttamisen halu on ollut tosi iso, kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo.

C21-kaupungit avustivat Ukrainaa keväällä yli 1,5 miljoonalla eurolla

Kouvolan kaupunki tuki Ukrainaa 50 000 euron humanitaarisella avustuksella keväällä. Avustus oli osa C21-kaupunginjohtajaverkoston avustuspakettia. Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun, Oulun, Vantaan, Hämeenlinnan, Joensuun, Jyväskylän, Kotkan, Kouvolan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Porvoon sekä Rovaniemen kaupungit avustivat Ukrainan valtiota ja sen kansalaisia yhteensä noin 1,5 miljoonalla eurolla.

Lisäksi kaupunki keskeytti ystävyyskaupunkitoiminnan venäläisen Vologdan kaupungin kanssa. Ystävyyskuntatoimintojen keskeyttämistä suositti Kuntaliitto. Se suositti myös pidättäytymistä uusien toimintojen aloittamisesta venäläisten kaupunkien ja kuntien kanssa. Kouvolan kaupungintalo valaistiin sinisen sävyin 25.–27. helmikuuta. Valaisu oli tuenilmaus Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle. Suomalaiset kaupungit järjestivät vastaavia tuenilmauksia eri puolilla maata.

Ukrainan valtio joutui sotaan Venäjän hyökättyä maahan torstaina 24. helmikuuta.

Lisätietoja:

Minna Seppä, tiedotuspäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 9284, minna.seppa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun