Kaupungintalon remontilla tilaa Tekniikka- ja ympäristötalon väelle

Kouvolan kaupungintaloa remontoidaan parhaillaan, jotta nykyisen Tekniikka- ja ympäristötalon henkilöstö pääsee kesän kuluessa muuttamaan kaupungintalolle Torikatu 10:een. Kaupunki keskittää viranomaispalvelunsa syksystä lähtien kaupungintalolle. Tilamuutoksista tiedotetaan remontin edetessä kouvola.fi-verkkosivuilla ja kyltityksin.

""

Kouvolan kaupunki keskittää viranomaispalveluitaan saman katon alle. Käytännössä tämä näkyy parhaillaan kaupungintalon muutostöinä: Torikatu 10:ssä tehdään remonttia, jotta Kuusankoskella Tekniikka- ja ympäristötalossa työskentelevälle henkilöstölle on syksystä alkaen tilat pääosin kaupungintalolla. Osa talossa työskentelevistä siirtyy muihin toimipisteisiin.

– Kuntalaisten kannalta on kätevää, että kaupungin palvelut löytyvät yhdestä ja samasta paikasta. Kun palvelut keskitetään niin, että mahdutaan nykyistä pienempiin neliöihin, toiminta on myös kustannustehokkaampaa, tekninen johtaja Hannu Tylli toteaa.

Kaupungille jää toistaiseksi ylläpidettäväksi nykyinen Tekniikka- ja ympäristötalon kiinteistö.

– Tavoitteena on, että kiinteistö saadaan jollakin aikavälillä myydyksi. Kyseinen kortteli on kaavoitettu kerrostaloille, ja sinne voidaan sijoittaa niin asumista kuin liiketilojakin, Tylli kertoo.

Tekniikka- ja ympäristötalon väki muuttaa
– Pohjolatorin alla oleva parkki poistuu yleisestä käytöstä syksyn aikana

Tekniikka- ja ympäristötalon henkilöstö muuttaa kaupungintalolle 15. heinäkuuta.  

Tekniikka- ja ympäristötalon henkilöstön siirtyminen kaupungintalolle lisää pysäköintitilan tarvetta, joten Pohjolatorin alla oleva pysäköintilaitos rajataan kaupungintalon henkilöstön käyttöön syksyn 2021 aikana.

Muutostöiden vaikutuksista tiedotetaan verkkosivuilla
– kaupungintalon infopiste saanut  väliaikaisesti uuden paikan

Maaliskuun puolivälistä kesäkuun loppuun kestävä remontti maksaa 1,1 miljoonaa euroa, ja sen toteuttavat paikalliset yritykset.

Muutostöiden vaikutuksista kaupungin palveluihin tiedotetaan remontin edetessä Kouvolan kaupungin kouvola.fi-verkkosivuilla ja kyltityksin.

Tähän mennessä näkyvin muutos on kaupungintalon infopisteen väliaikainen muutto A-ovelta E-ovelle. E-ovi on tuttu kaupungintalon juhlatiloissa käyneille. Sisään tullaan itäsivulla – Kävelykatu Manskin puolella – olevia ulkoportaita pitkin. 1. kerroksen tasanteella, viistosti oikealla, on E-ovi.

Lisätiedot:

tekninen johtaja Hannu Tylli, hannu.tylli@kouvola.fi

kiinteistöpäällikkö Arto Kuitikka, arto.kuitikka@kouvola.fi