Kaupunginhallituksessa 21.9.2020 käsiteltäviä asioita

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 21.9. mm. Kouvola Innovationin markkinointi- ja matkailutoimintojen siirtämistä kaupunkiorganisaatioon ja kulttuuritalojen yhtiöittämisselvityksen väliraporttia.

Kinnon markkinointi- ja matkailutoimintojen siirtäminen osaksi kaupungin uutta viestinnän ja markkinoinnin yksikköä

Kouvola Innovationin Oy:n eli Kinnon organisaatioselvitystä laatineen ohjausryhmän keskeiset johtopäätökset ovat valmiina. Voit katsoa yhteenvetoesityksen täältä.

Ohjausryhmä suosittelee, että Kouvolaan perustetaan uusi viestinnän ja markkinoinnin yksikkö. Yksikkö sijoittuu kaupungin organisaatioon ja aloittaa toimintansa 1.1.2021.

Toisena keskeisenä johtopäätöksenä on, että Kinno keskittyy ydintoimintaansa eli alkavien ja toimivien yritysten neuvonta-, kehittämis- sekä sijoittumispalveluihin. Tämän lisäksi Kinno kehittää logistiikkatoimialaa, Railgate Finland yritysaluetta ja Hyötyvirta yritysaluetta.

Lisätietoja: Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, puh. 020 615 9333, tuukka.forsell(at)kouvola.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus

1. päättää merkitä Kouvola Innovation Oy:n selvittämiseksi nimetyn ohjausryhmän raportin tiedokseen ja

2. hyväksyy Kinnon markkinointi- ja matkailutoimintojen siirtämisen kaupunkiorganisaatioon osaksi uutta viestinnän ja markkinoinnin yksikköä.

Kulttuuritalojen yhtiöittämisselvitys etenee

Kouvolan kulttuuritalojen yhtiöittämisselvityksen väliraportti on valmis. Kulttuuritaloihin ei pystytä rakentamaan kilpailukykyistä, täysin oman tuoton varassa toimivaa yritystä, vaikka tuottojen lisäämisessä onnistuttaisiinkin. Näin todetaan Pink Eminence Oy:n tekemässä liiketoimintasuunnitelmassa.

Suunnitelmassa esitetään neljä vaihtoehtoa:

1. Kuusankoskitalo ja Kouvolatalo yhtiöitetään kiinteistöineen -> muutos nykytilanteessa liian vähäinen eikä johda tapahtumaosaamisen kehittymiseen.

2. Kulttuuritalojen tapahtumatoiminta myynti- ja markkinointiyhtiöön -> strategisesti liian suppea valinta.

3. Ulkoistettu tapahtumamyyjä tiloille -> riski vaihtuvat toimijat.

4. Perustetaan Kinnoon tulosvastuullinen myynti- ja markkinointiyksikkö kehittämään Kouvolan tapahtumallisuutta ja myymään kaupungin itsensä omistamia tiloja ja alueita.

Yhtiöittämisselvityksen ohjausryhmä esittää väliraportissaan vaihtoehtoa 4. Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kokouksessaan 10.9.2019 kulttuuritalojen yhtiöittämisselvityksen käynnistämisestä.

Kouvolan kulttuuritalojen yhtiöittämisselvityksen väliraportin voit lukea täältä.

Lisätietoja:

Liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka, puh. 020 615 3831, vesa.toikka(at)kouvola.fi

Kehittämispäällikkö Karoliina Kanerva, puh. 020 615 7124, karoliina.kanerva(at)kouvola.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedoksi kulttuuritalojen yhtiöittämisselvityksen väliraportin.

Kaupunginhallituksen esityslistat ja pöytäkirjat

Tutustu esityslistoihin ja pöytäkirjoihin liitteineen. Tarkastettu kokouspöytäkirja on nähtävillä kokousta seuraavan viikon keskiviikkona kaupunginkansliassa.

Kaupunginhallituksen kokoonpano ja kokouspäivät

Lisätietoja:
Hallintojohtaja
Katja Tommiska
puh.020 615 8651

Sivun alkuun