Kaupungin talvivalot luovat jälleen säihkettä pimeään

uudet jouluvalot puissa Elimäellä

Kimallukset, lumihiutaleet ja puiden valonauhat ilahduttavat jälleen ympäri kaupunkia. Kaupunki valaisee tänäkin vuonna 24 eri kohdetta, kuten perinteisen joulukuusen kaupungintalon edustalla, Kuusaan sillan, Inkeroisten ja Valkealan kirkonkylän pääkatujen pylväät. Uutta ovat tänä vuonna säihkepallot Elimäen kirkkopuiston puissa.

Kaupungin 24 talvivalokohteesta 13 on kuusia tai muita valaistavia puita. Osa kuusista, kuten Voikkaan ja Myllykosken joulukuuset, kasvavat paikoillaan ja saavat vuosittain jouluvalonsa. Muun muassa Inkeroisten torille, tekniikka- ja ympäristötalon pihaan Kuusankoskelle sekä kaupungintalon edustalle kuuset kaadetaan kaupungin mailta tai saadaan lahjoituksina. Esimerkiksi kaupungintalon tämän vuotinen kuusi on lahjoitus yksityispihalta Kouvolan Rekolasta.

Kuusien kaadon ja pystytyksen hoitaa kaupungin puisto-osasto. Valot asentaa KSS Rakennus Oy.

Uusia valoja Elimäelle

Tänä vuonna uusia talvivaloja sijoitettiin Elimäen kirkon tapulia ympäröiviin puihin seurakuntakeskuksen viereen. Valot sytytettiin yhdistysten ja aluetoimikunnan yhteisessä joulunavaustapahtumassa torstaina. Valot ovat samanlaisia pesämaisia säihkepalloja, kuin Oikokadulla ydinkeskustassa.

jouluvaloja puussa
Säihkepallot kimmeltävät koivuissa kellotapulin ympärillä. (Kuvat: Kaija Toivonen)

Viime talvena kausivaloja lisättiin Asema-aukiolle ja Oikokatu-Keskikatu –akselille Kouvolan ydinkeskustaan Kokonaan uusia kausivaloja ripustettiin Korian Kyminasemantien lehmuksiin ja Inkeroisten Päätielle.

Talvivalot valaisevat helmikuun loppuun saakka

Talvivalot on sytytetty tai syttyvät tällä viikolla. Kävelykatu Manskilla penkkien ja pylväiden värivalot vaihtuvat jouluväreihin Kouvolan joulunavaustapahtuman aikaan la 21.12. Manskilla tunnelmaa luovat myös vaijereihin kiinnitetyt valoketjut, jotka muodostavat eräänlaisen katon kävelykadun päälle sekä maahan heijastettavat värit ja kuviot.

Manskin pari vuotta sitten uudistettua valaistusta hyödynnetään myös muiden juhlapäivien, kuten itsenäisyyspäivän ja uudenvuoden tunnelman luomisessa. Lisäksi kärkijoukkueiden kotiotteluiltoina valaisimiin syttyvät joukkueiden tunnusvärit punainen ja valkoinen tai oranssi ja valkoinen

Nuutinpäivä 13.1. korjaa joulun pois myös joulukuusien valojen osalta. Muut talvivalot palavat aina helmikuun loppuun saakka, jolloin valoisa aika alkaa jälleen pidentyä.

Valaistusta uusitaan vuosittain käytettävissä olevan budjetin mukaan.

Lisätietoja: puistomestari Minna Vanhala, minna.vanhala@kouvola.fi, puh. 020 615 7119

Sivun alkuun