Johanna Franzénista kaupungin turvallisuuspäällikkö

Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkönä aloitti 1.4. Johanna Franzén.

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén

Tässä Johannan tervehdys kouvolalaisille:

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!

Olen aloittanut huhtikuun alusta Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkönä. Viimeiset kaksikymmentä vuotta olen toiminut useissa erilaisissa turvallisuuteen, varautumiseen, kriisijohtamiseen ja -viestintään liittyvissä työtehtävissä puolustusvoimissa ja pelastustoimessa. 

Tähän tehtävään tulen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, jossa työskentelin valmiuspäällikkönä ja viestintäpäällikkönä. Koulutukseltani olen sotatieteen maisteri Maanpuolustuskorkeakoulusta. Ajatuksiani virkistän opiskelemalla parhaillaan XAMKissa palvelumuotoilun ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Kotini on tällä hetkellä Voikkaalla, tosin haaveilemme muutosta Oravalan tai Saviston suuntaan. Perheeseen kuuluvat avomies, kaksi ihanaa bonuspoikaa jotka viettävät meillä joka toisen viikon sekä iloiset ja vauhdikkaat belgianpaimenkoirat Karjala ja Kollaa. Vapaa-aikani vietän mieluiten luonnossa liikkuen tai hyvän kirjan ääreen käpertyen. Olen myös intohimoinen aikuisratsastaja, jonka tunnuslause hevoshommissa on ”ei taidolla vaan tuurilla”.  

Olen todella iloinen saadessani mahdollisuuden tehdä yhdessä teidän kanssanne entistä turvallisempaa Kouvolaa. Turvallisuuspäällikkönä vastan kaupungin riskienhallinnan, turvallisuussuunnittelun, valmiussuunnittelun ja varautumisen kokonaisuudesta. Toimin omalle henkilöstöllemme tukena, valmentajana ja apuna turvallisuuteen ja valmiuteen liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa. Ylläpidän kokonaiskuvaa kaupungin turvallisuustilanteesta ja toimin kaupungin edustajana asiaan liittyvissä verkostoissa.

Olemme keskellä hyvin poikkeuksellisia aikoja, jotka haastavat meitä ihan jokaista. Vaikka olen kriisien ammattilainen, on tämä aika myös itselleni kuormittavaa. Vinkkini tähän kevääseen teille ovatkin seuraavat:

Pitäkää huolta jaksamisestanne. Etsikää aktiivisesti tapoja ja keinoja, joilla voitte juuri nyt palautua ja nauttia elämästä. Paljon on kiellettyä – mutta paljon on edelleen myös sallittua.

Älkää seuratko uutisia ja sosiaalista mediaa jatkuvasti. Määrittäkää sekä lapsille että aikuisille tiukat ruutuajat. Tämä on hitaasti kehittyvä kriisi, joka ei muutamassa tunnissa muuksi muutu. Jatkuva ”online”-elämä kuormittaa nyt erityisen paljon – sekä lapsia että aikuisia.

Olen toiminut vuodesta 2015 alkaen kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntijana. Olen osallistunut lukuisiin hankkeisiin ja harjoituksiin sekä EUssa että sen ulkopuolella ja nähnyt hyvin monen maan suorituskykyä. Tiedän, että Suomi on moniin muihin maihin verrattuna hyvin varautunut tällaisiin kriiseihin. Yhdessä ja toisistamme vastuullisesti välittäen me tulemme selviämään tästäkin.

Johanna Franzén, turvallisuuspäällikkö

Sivun alkuun