Jäätyneet sadevesikaivot työllistävät katujen kunnossapitoa

Talven runsaiden lumisateiden jälkien siivousta tehdään kaduilta kaiken aikaa. Vaihtelevat olosuhteet aiheuttavat mm. sadevesikaivojen jäätymistä ja vesien tulvimista kaduilla. Valppautta ja varovaisuutta kaduilla liikkuessa tarvitaan edelleen.

Katu tulvii lumisohjon keskellä. Mies sulattaa jäätynyttä sadevesikaivoa, kuorma-auto vieressään.

Runsasluminen talvi työllistää katujen kunnossapitohenkilöstöä edelleen. Katuja levennetään, polanteita poistetaan, näkemiä avataan ja lunta ajetaan kaiken aikaa pois.

Aurinko sulattaa päivisin lumipenkkoja ja yöpakkaset saavat tiet ja sadevesikaivot jäätymään. Tämä aiheuttaa kaduille tulvia, joiden torjuntaa tehdään tällä hetkellä paljon. Jäätyneitä kaivoja sulatellaan, jotta vesi saadaan kaduilta pois. Liukkauden torjuntaa tehdään hiekoittamalla katuja ja kevyen liikenteen väyliä.

Vaihtelevista olosuhteista johtuen katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kuntalaisilta valppautta ja varovaisuutta. Talvi ei ihan vielä ole kokonaan ohi.

Työrauha auraajille – palautteet palautepalvelun kautta

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä ja että työnjohdolle ja auraajille annetaan työrauha. Palautteet toivotaan laitettavan edelleen kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta. Sieltä palautteet tulevat välittömästi katujen kunnossapitoa hoitavien tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

Katujen kunnossapito

Sivun alkuun