Hyvinvointijohtaja Arja Kummun läksiäisiä juhlittiin kaupungintalolla – Ruoriin astuu Sanna-Riitta Junnonen

Hyvinvointijohtaja Arja Kumpu tietää liki 40 vuoden kokemuksen perusteella, miten Kouvolassa voidaan. – Olen saanut työskennellä kuntalaisten hyvinvoinnin näkökulmasta tärkeiden ja ajankohtaisten aiheiden parissa, marraskuussa lopulla eläkkeelle siirtyvä Kumpu sanoo.

Kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen on jo kuntalain mukaan kunnan perustehtävä. Työtä tämän eteen tehdään kaikissa Kouvolan kaupungin palveluissa, mutta tiettyjä toimintoja on keskitetty kaupungin konsernipalveluihin kuuluvaan hyvinvoinnin edistämisen yksikköön. Se vastaa muun muassa kuntayhtymä Kymsoten kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja kouvolalaisten hyvinvointia kuvaavan hyvinvointikertomuksen kokoamisesta sekä raportoinnista kaupunginvaltuustolle.


Yksikön ruorissa tapahtuu tänä syksynä vahdinvaihto, kun hyvinvointijohtaja Arja Kumpu jää eläkkeelle ja hänen seuraajanaan jatkaa hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen. Arja Kummun pienimuotoinen läksiäistilaisuus vietettiin Kouvolan kaupungintalolla henkilöstön kesken tiistaina 14. syyskuuta. Eläkkeelle 30. marraskuuta siirtyvä Kumpu on tehnyt kuntasektorilla pitkän uran.
– Työhistoriaa on tähän syksyyn mennessä kertynyt 39 vuotta. Tulin Kuusankoskosken kaupungille töihin vuonna 1982, mistä siirryin Kouvolan kaupungin palvelukseen vuonna 1997, Kumpu kertoo.


Työura on kulunut erilaisissa johdon tehtävissä. Niistä viimeisimpiä ovat Kouvolan kaupungin vanhuspalveluiden johtajan, hyvinvointipalveluiden toimialajohtajan ja hyvinvointijohtajan tehtävät.
– Vuosien varrelle mahtuu monenlaisia aikoja. Joskus asioiden edistäminen on ollut sekä raskasta että haasteellista. Olen kuitenkin erittäin kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä töitä kuntalaisten hyvinvoinnin näkökulmasta tärkeiden ja ajankohtaisten aiheiden kanssa.
– Olen aina pitänyt työstäni ja tehnyt pitkää päivää. Erikseen pitää mainita esimiestyöskentely, jonka olen kokenut hyvin antoisaksi.
– Kiitos kaikille kollegoille ja muille tärkeille yhteistyökumppaneille. Pitäkää itsestänne ja hyvinvoinnistanne huolta, Kumpu kannusti.


Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kiitti Arja Kumpua vahvasta johtajuudesta, osaamisesta, innosta ja kyvystä viedä asioita eteenpäin.
– Olemme ehtineet viedä monia isoja uudistuksia on yhdessä eteenpäin sitoutuneesti ja tuloksellisesti, Toikka totesi.


Kiinnostaako hyvinvoinnin edistämisen työ? Kyseessä on keskeinen tehtäväalue, jonka kautta vaikutetaan muun muassa siihen, millaisia sote-palveluja kuntalaiset Kouvolassa ja Kymenlaaksossa nyt ja tulevaisuudessa saavat. Lue aiheesta lisää:

Lue Arja Kummun haastattelu kaupungin verkkosivuilta.

Lue Sanna-Riitta Junnosen haastattelu kaupungin verkkosivuilta.