Hälytysajoneuvoille lisää etuisuuksia liikennevaloissa

Kouvola lisää hälytysajoneuvoille etuisuuksia liikennevaloissa Kouvolan ja Kuusankosken keskustoissa. Hälytysajoneuvojen liikennevaloetuuksilla voidaan mm. lyhentää hälytysajoneuvojen ajoaikoja kohteeseen ja parantaa liikenneturvallisuutta. Uutta järjestelmää testataan kuudessa risteyksessä keskiviikkona 18.12.

Kuva kiikennevaloista

Kouvolan kaupunki, Kymenlaakson pelastuslaitos ja Kymsoten ensihoitopalvelut osallistuvat Kuntaliiton projektiin, jonka tarkoituksena on kehittää hälytysajoneuvoille satelliittipaikannukseen ja nykyaikaiseen tiedonsiirtotekniikkaan perustuva kansallinen liikennevaloetuusjärjestelmä HALI. Hälytysajoneuvojen liikennevaloetuuksilla voidaan mm. lyhentää hälytysajoneuvojen ajoaikoja kohteeseen ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Uutta järjestelmää testataan Kouvolassa kuudessa liikennevaloristeyksessä keskiviikkona 18.12. Testattavat risteykset ovat Kauppalankadulla Marjoniementien, Ekholmintiellä Selluntien ja Helsingintiellä Valtakadun risteykset sekä Salpausselänkadulla Kymenlaaksontien, Liikemiehenkadun ja Kymen lukon risteykset.

Testauksesta aiheutuu muutoksia liikennevalojen normaaliin toimintaan, joten testauspäivänä liikkujia kehotetaan erityiseen tarkkaavaisuuteen mainituissa risteyksissä.

Lisätietoa: liikenneinsinööri Jyrki Ojanen, ouh. 02061 58290, jyrki.ojanen@kouvola.fi

Sivun alkuun