Esteetön kulkeminen paranee Käyrälammella

Uimaradan köydet vedessä

Monelle mieluisa kesäajan virkistyskohde on Käyrälampi. Sen kehittämisessä on huomioitu nyt myös esteetön kulku uimalaiturille. Syksyllä alueelle rakennetaan uusi palloilualue ja ulkokuntosali.

Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoo, että tänä kesänä Käyrälammen uimalaiturille pääsee kulkemaan esteettömästi. Tämä tuo helpotusta pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa liikkuville.

– Ennen kesäkautta alueella tehdään uudistustöitä, muun muassa rakennetaan uusi pysäköintialue. Kesäkuusta elokuuhun rauhoitetaan rakentamista uimarannalla, jotta ihmisillä on mahdollisuus nauttia vedestä ja uimisesta, Mäkipaakkanen sanoo.

Kesäaikaan kannattaa hyödyntää luonnon vesiä. Kouvolassa on yhteensä 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa eri puolella kaupunkia. Käyrälammen uimarannalla järjestetään uinninvalvontaa 24.6.–18.8. Poikkeus on juhannus, jolloin ei ole valvontaa. Valvottu alue on rajattu punaisilla poijuilla.

Syksyllä käynnistyy Käyrälammen palloilualueen ja ulkokuntosalin rakentaminen. Sinne tulee koripallokenttä ja tekonurmella päällystetty palloilualue.

– Palloilualue ja kuntosali ovat kaupunkilaisten käytössä tänä vuonna heti, kun ne valmistuvat, Mäkipaakkanen sanoo.

Rengasreitillä kolme taukopaikkaa

Käyrälammen ulkoilureitti on pidentynyt noin kuuden kilometrin pituiseksi rengasreitiksi, kertoo Käyrälammen kehittämishankkeen projektipäällikkö Anu Hjelt.

Kävelijöille ja pyöräilijöille tarkoitetun reitin varrella ovat Käyrälammen palvelut sekä kolme tulisijoin varustettua taukopaikkaa. Niistä kaksi on esteettömästi saavutettavia.

Ulkoilureitti kulkee Käyrälammen itäpuolen metsässä Paaskosken suuntaan osin rantaa seuraillen. Paaskoskelta reitti etenee Saarenmaalle, uutta siltaa pitkin Käyräjoen yli ja Lautarontietä takaisin uimarannan suuntaan.

Rengasreitille voi liittyä mistä kohdasta vain. Pysäköintipaikkoja on Käyrälammella ja Karimäentiellä Saarenmaan puolella. Reitin viitoitus täydentyy kevään ja kesän aikana.

Uutta puistoa rakennetaan Käyrälammen alueelle myös kesällä, minkä vuoksi alueella liikkuvilta pyydetään kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta. Kunhan puisto valmistuu, ulkoilureitti siirtyy lopulliselle paikalleen, kulkemaan puiston läpi.

Lue lisää: kouvola.fi/kayralammenreitti, kouvola.fi/uimarannat

Uimahallien kesä

Uimahallit palvelevat tänä kesänä eri tavoin kuin aiempina kesinä. Tämä johtuu siitä, että Urheilupuiston uimahallissa on alkamassa mittava remontti, jossa nykyinen halli peruskorjataan ja sen yhteyteen rakennetaan laajennusosa.

Kokonaan uudistunut uimahalli avataan käyttäjille alkuvuodesta 2027. Urheilupuiston uimahallin sulkeutumisen jälkeen asiakaskortille ladattuja tuotteita voi edelleen käyttää kaikissa muissa kaupungin uimahalleissa. Heinäkuussa kuntalaisia palvelee Kuusankosken uimahalli.

Hallien kesäsulut ovat seuraavat:

• Urheilupuiston uimahalli: kiinni 1.7.–

• Inkeroisten uimahalli: kiinni 3.6.–4.8.

• Kuusankosken uimahalli: kiinni 5.8.–9.9.

• Valkealatalon uimahalli: kiinni 17.6.–11.8.

Lue lisää: kouvola.fi/uimahallit

Outi Myllymäen kirjoittama juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 22.5.2024 ilmestyneessä Kouvolan kaupungin tiedotuslehdessä 1/2024. Koteihin jaetun ilmaisjakelun juttuja voi lukea myös kaupungin verkkosivulla: kouvola.fi/julkaisut.

Sivun alkuun