Erityislasten ja -nuorten musiikkikerho, bändikerho ja teatteri tuovat iloa ja yhdessäoloa arkeen

Erityislasten musiikkikerhoissa koetaan riemun hetkiä, teatterikerhossa syntyy uudenlainen videoprojekti. Toimivien kulttuurituotteiden takana on pitkä kehitystyö ja hyvät verkostot.

Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhot jatkavat koronasta huolimatta. Nyt mennään pienillä ryhmillä ja uutta soveltaen.

Musiikkia pääsee harrastamaan pienempien lasten musiikkikerhossa ja nuorten bändikerhossa. Kummassakin soitetaan kuvionuottien avulla, muskarissa myös leikitään, kuunnellaan klassista ja harjoitellaan esiintymistä. Kaikkiaan musiikkikerhot tavoittavat 10-15 lasta ja nuorta.

– Musiikki on väline kohtaamiselle ja kommunikoimiselle, sen kuuntelu avaa uudenlaisia maailmoja ja on oiva apu myös tunteiden purkamiseen. Lapset saavat myös merkitystä ja iloa oppiessaan soittoa, Sari Saarinen kertoo.

Erityislasten ja -nuorten teatterikerhossa on sukellettu tänä syksynä koronan takia aivan uuteen. Kerholaiset on jaettu kolmeen pieneen ryhmään, ja tekeillä on Pekka Töpöhäntä -video. Syksyn aikana kerholla käynnistyy myös kaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun aikuisopiskelijan opinnäytetyötä. Kerhoa ohjaa Miia Jyräs.

– Tärkeintä on kuitenkin ilo ja yhdessä tekemisen riemu, teatterikerhojen taustavaikuttaja Pia Kleimolasanoo.

Sekä musiikki- että teatterikerhot ovat osa kaupungin kulttuuripalveluiden kulttuurikasvatusta. Kerhot saavat tukea vuosittain myönnettävistä kaupungin rahaston avustuksista. Teatterikerhotoiminnassa mukana on ollut myös Kouvolan Vammaisjärjestöjen Yhdistys ry.

  • Musiikkikerho ma klo 17-17.45 Keskustan koululla, ohjaajana muusikko, musiikkipedagogi Sari Saarinen. Muskarissa vielä vapaita paikkoja.
  • Bändikerho ma klo 16-16.45 Keskustan koululla ohjaajina musiikkipedagogi Sari Saarinen ja muusikko Antti Saarinen.

Lisätietoja:

Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, 020 615 8591,  jaana.vuorio-palmumaa(at)kouvola.fi

Teatterikerho: Ohjaaja Miia Jyräs, Toimintavoiman tila 3 krs. Kymin Taideruukki.

Sivun alkuun