Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoihin ilmoittautuminen käynnissä syyskaudelle

Vammainen poika liikkumassa.

Kouvolan kulttuuripalvelut järjestää kuluvan syyslukukauden aikana viisi maksutonta erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoa eri puolilla Kouvolaa. Ilmoittautuminen syyskuussa starttaaviin No Limits -tanssiryhmään, taidekerhoon, musiikki-, bändi- ja teatterikerhoihin on parhaillaan käynnissä. Paikkoja on rajoitetusti.

Liikunnallinen tanssikerho alakouluikäisilleNo Limits kokoontuu sunnuntaisin 18.9. – 6.11.2022 klo 15.30–16.15 Liikuntastudio FunWellnessin esteettömissä tiloissa (Huoltokatu 7, Kouvola). Tanssiryhmä tarjoaa liikunnallista iloa ja riemua, itseluottamuksen kasvua ja voimaantumista musiikin rytmin sekä liikunnan avulla. Tanssiryhmän ohjaajat ovat Niina Mäki ja Eeva Uusitalo,ilmoittautuminen osoitteeseen info@funwellness.org.

Taidekerho järjestetään keskiviikkoisin 7.9-16.11 klo 15.30–16.15 Vahteron koululla (Voimakatu 1, Kouvola). Innostavassa taidekerhossa koetaan lasten kanssa taiteen riemua ja kokeillaan erilaisia materiaaleja Nia Maria Haarasen ohjauksessa. Materiaalit ovat lapsille valmiina. Ilmoittautuminen ohjaajalle osoitteeseen nia.haaranen@gmail.com.

Teatterikerho kokoontuu Kymin Taideruukilla Kuusankoskella 3 krs. Toimintavoima Oy:n tiloissa keskiviikkoisin 14.9–23.11 klo 17.30-19.00. Ilmoittautuminen ohjaaja Piia Kleimolalle osoitteeseen piia.kleimola@toimintavoima.fi.

Musiikki- ja bändikerhojen toiminta toteutuu muusikko, musiikkipedagogi Sari Saarisen ja muusikko Antti Saarisen ohjauksessa Keskustan koulun tiloissa Kuusankoskella. Bändikerho nuorille toteutuu maanantaisin 12.9 – 21.11 klo 16.-16.45 ja musiikkikerho maanantaisin 12.9 – 21.11 klo 17.-17.45. Ilmoittautuminen suoraan ohjaajille, puh. 040 7251137.

Vakiintunut osa maksutonta lastenkulttuuritoimintaa

Erityislasten kulttuurikerhoja on järjestetty vuodesta 2012 (musiikkikerho) lähtien aluksi vammaisneuvoston avustuksen turvin. Mukana teatterikerhon aloitettua vuonna 2015 oli Kouvolan Vammaisjärjestöjen yhdistys KVY. Nuorten bändikerho on toiminut vuodesta 2019, tanssikerho vuodesta 2021 ja taidekerho 2022 keväästä alkaen.

Kerhot toimivat koulujen tiloissa, tanssistudiossa ja Taideruukilla. Ryhmäkoot ovat vähän pienempiä kuin taiteen perusopetuksessa. Osassa kerhoja vanhemmat voivat toimia avustajina. Ohjaajat ovat oman taiteenlajinsa ammattilaisia.

Toiminta on mahdollista kaupungin rahaston avustuksen sekä tilavuokraajien yhteistyön turvin. Avustuksella on voitu taata toiminnan jatkuvuus ja laajentaa sitä eri taiteen lajeihin kysynnän mukaan. Erityislasten kulttuurikerhojen toiminta on nykyisin vakiintunut osaksi kulttuurikasvatuksen maksutonta lastenkulttuuritoimintaa.

Lisätietoja:

Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhot – Kouvolan kaupunki

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, p. 020 615 8591,  jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi www.kouvola.fi

Sivun alkuun