Asuntoreformiyhdistys vieraisilla

Asuntomessut ja asuminen Kouvolassa kiinnostaa laajasti. Asuntoreformiyhdistyksen hallitus, asuntotuotantoon liittyvien sidosryhmien edustajia sekä Helsingin kaupungin asunnot Oy:n henkilöstöä vieraili Kouvolassa viimeisellä asuntomessuviikolla.

Ennen messualueelle siirtymistä vieraat saivat katsauksen Kouvolan ajankohtaisiin asioihin kaupunkisuunnittelussa ja elinvoiman kehittämisessä.

Asuntoreformiyhdistys seuraa tarkasti asuntomarkkinoiden kehitystä ja käy kesäisin tutustumassa asuntomessuihin. Yhdistyksen puheenjohtaja Anni Sinnemäki näkee asuntorakentamisen ja asuntotuotannon osana elinvoiman rakentamista myös seuduilla, joissa väestö vähenee. Asumisen tarpeet muuttuvat ja asuntomarkkinoiden tulee elää ajassa. Kaavoitus ja pohdinta siitä missä rakennetaan ja missä ei, on hyvin tärkeää. Myös ympäristökysymykset ovat enemmän kuin akuutteja.

Vieraita kiinnosti myös kaupunkisuunnittelu, maankäytön ratkaisut sekä Kouvolan Asuntojen strategia kuuden kunnan yhdistymisen jälkeen. Asuntomessulla ryhmä tutustui mm. Kouvolan Asuntojen Paja-aukion moderneihin vuokrakohteisiin.

Asuntoreformiyhdistyksen puheenjohtaja Anni Sinnemäki ja Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. Kouvolassa on helppo asua. Rentoa elämänmenoa kuvastaa ”pikkukakkosindeksi”. Töiden jälkeen ehtii käydä kaupassa, hakea lapset ja tehdä ruoan ennen PikkuKakkosen alkua. Rento on myös lähes 8 000 mökkeilijän Kouvola.

Asuntoreformiyhdistyksen tarkoituksena on yleishyödyllisen asuntotuotannon edellytysten kehittäminen ja asuntopoliittinen valistustyö. Yhdistys kokoaa yhteiseen pohdintaan rakentajia, rakennuttajia ja valtion ja kuntien viranomaisia. Yhdistyksen puheenjohtaja on Anni Sinnemäki.

Sivun alkuun