Asunnottomien yötä vietetään Kouvolassa 17.10.2023

Asunnottomien Yö –tapahtuma on tarkoitettu kaikille kouvolalaisille vähävaraisille ja asunnottomille. Kouvolassa tapahtuma keskittyy tänä vuonna ydinkeskustaan; Keskuspuistoon, Pääkirjastoon sekä Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n Raiteilla –hankkeen tiloihin (Käsityöläiskatu 2).

Asunnottomien yössä on tarjolla mm. Lahjoita lämpöä -kampanjan villasukkia, makkaraa ja kahvia sekä musiikkia.

Tapahtumaa järjestävät useat eri toimijat järjestöistä, kaupungilta, seurakunnasta ja hyvinvointialueelta. Toimijoita ovat tavattavissa tapahtuman yhteydessä. Tämän vuoden valtakunnallinen teema on ”Kenelle kaupunki kuuluu?”.

Turvasatama –esitys asunnottomuudesta Pääkirjastolla klo 18.30

Pääkirjastolla on katsottavissa tunteita herättänyt ”Turvasatama” –dokumenttiteatterin tallenne tiistaina 17.10 klo 18.30. Aihetta käsiteltiin Turvasatama-dokumenttiteatteriesityksessä, jonka käsikirjoitus pohjautuu asunnottomina eläneiden ihmisten ja heidän läheistensä haastatteluihin. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastasi Piia Kleimola. Esityksen kesto on noin 1 tunti.

Esityksen nähneiden katsojien ajatuksia ja tunteita asunnottomuudesta ja sen lieveilmiöistä on kerätty näytille Pääkirjastoon.

Asunnottomien Yö –tapahtuman mainos, jossa sinisellä pohjalla tähtiä ja musta kaupunkisilhuetti. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kouvolalaisille vähävaraisille ja asunnottomille. Sitä vietetään 17.10. klo 17-19 keskustassa ja kohtaamispaikka Raiteessa. Tarjolla mm. makkaraa, musiikkia ja villasukkia. Pääkirjastossa nähtävina Turva-satama dokumentti 16.-18.10.

Lahjoita lämpöä -kampanja

Asunnottomien yöhön valmistautuminen on alkanut jo lokakuun alussa, jolloin käynnistyi Lahjoita lämpöä -kampanja. Kampanja haastaa ihmisiä neulomaan villasukkia, lapasia, sormikkaita tai pipoja asunnottomille ja vähävaraisille. Kouvolassa lahjoituksia otetaan vastaan 13.10. asti kuudessa eri toimipaikassa ja lahjoitetut tavarat jaetaan tiistaina 17.10.2023 Asunnottomien yö -tapahtumassa vähävaraisille ja asunnottomille kouvolalaisille.

Keräyspisteet:

Toimitila Etappi. Urheilukentäntie 3, Kuusankoski. Avoinna ma-pe klo 8–12.
Kouvolan Porukkatalo. Savonkatu 23. Avoinna ma-to klo 8–16 ja pe 8-15.
NuPa Nuortenpaikka / Ohjaamo. Kouvolankatu 28. Avoinna ma-to 13–16.
Kouvolan SRK diakoniatoimisto. Savonkatu 40. Avoinna ti klo 8–12.
Parturi-Kampaamo Adele. Karjalantie 3, Myllykoski. Avoinna ma-to 10–17.
Raiteilla-hanke. Käsityöläiskatu 2, huoneisto 43. Avoinna ma, ke ja to 10–13.

Lisätietoja:
Kouvolan kapunki: Laura Sillanpää, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori, 0206159311, laura.sillanpaa(at)kouvola.fi
Kaakkois-Suomen Sininauha ry: Iina Kiviranta, hankekoordinaattori, Raiteilla-hanke, 044-741 3351 iina.kiviranta(at)ks-sininauha.fi

Sivun alkuun