Kymenlaakson joukkoliikenteen yhteislippu muuttuu pilotista vakiintuneeksi käytännöksi

Kymenlaakson joukkoliikenteen yhteislipulla voi matkustaa myös jatkossa sekä Kouvolan ja Kotkan seudun paikallisliikenteessä että junassa Kymenlaakson alueella. Junaliikenne muuttuu lähiliikenteeksi 5.1.2022. Samalla yhteislipun ehtoihin tehdään sen käyttöä helpottavia muutoksia.

Kymenlaakson lippujen yhteiskäyttöä on päätetty jatkaa 1.1.2022 alkaen pilotissa päätetyillä ja sovituilla periaatteilla. Nykyinen sopimus yhteiskäytöstä oli voimassa määräajan pilotin päättymiseen 31.12.2021 asti. Yhteistyön jatkamisesta sovittiin yhdessä Kotkan kaupungin ja VR:n kanssa. Sopimuksella on sovittu yhteislippujen käytöstä VR:n liikenteessä Kouvolan ja Kotkan seudulla seuraavien asemien välillä: Kotkan satama, Kotka, Paimenportti, Kyminlinna, Kymi, Tavastila, Kouvola, Inkeroinen, Myllykoski ja Koria.

− Hyvin käynnistynyttä pilottia oli tarkoituksenmukaista jatkaa sujuvan ja kestävän matkustamisen edistämiseksi Kymenlaaksossa, toteaa Kouvolan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Petri Vainikka.

Yhteislipun pidempi vaihtoaika täydentää joukkoliikenneyhteyksiä

Junaliikenne Kouvolasta Kotkaan ja Lahteen muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5.1.2022 alkaen. VR:n mukaan matkustusehdot, palvelumalli ja hinnoittelu yhdenmukaistuvat muun lähiliikenteen kanssa ja suurin osa junalipun hinnoista laskee. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät junaliikenteen osalta samana.

Kymenlaakson joukkoliikenteen yhteislippuun on tullut voimaan vuoden alusta alkaen joitain muutoksia. Polkupyörä on jatkossa ilmainen lähijunissa. Myös lemmikkieläimet ovat ilmaisia lähijunien lemmikkiosastossa. Kouvolan ja Kotkan bussien paikallisliikenteessä polkupyörän kuljetukseen sovelletaan kaupunkien voimassa olevaa hinnastoa. Kouvolassa polkupyörästä ja isokokoisista lemmikeistä peritään busseissa vyöhykkeen mukainen hinta, eli 3,50 euroa. Varsinaisiin yhteislipun hintoihin ei ole tulossa muutoksia.

Yhteislipun vaihtoaikaa on pidennetty kahteen tuntiin, joka mahdollistaa sen jouhevamman käytön paikallisliiketeen busseissa. Pidentynyt vaihtoaika täydentää joukkoliikenneyhteyksiä Myllykoskelle ja Inkeroisiin sekä Korialle. Normaaleissa Waltti-lipuissa vaihtoaikaa on yksi tunti.

Yhteislipun voi ostaa Waltti-sovelluksen kautta

Waltti-mobiilisovelluksen kautta ostettavat yhteisliput otettiin käyttöön syksyllä 22.9.2020 ja ne käyvät Kouvolan ja Kotkan paikallisbusseissa sekä VR:n Kouvola–Kotka ja Kouvola–Koria-junissa. Lippuyhteistyö tarjoaa moninaisempia vaihtoehtoja matkustamiseen Kouvolan kaupungissa sekä Kotkan seudulla ja kaupunkien välillä. Lippuyhteistyö oli osa Kymenlaakson junapilottia, joka valittiin Kymenlaakson ympäristöpoliittisen neuvottelukunnan valitsemaksi vuoden 2020 ympäristöteoksi Kymenlaaksossa.

Lisätietoja:
Joukkoliiketeen yhteislipun hinnat ja ehdot: www.kouvola.fi/kymenlaaksonyhteisliput

joukkoliikennepäällikkö Petri Vainikka, puh. 020 615 6635, petri.vainikka(at)kouvola.fi

Sivun alkuun