Asukkailta kaivataan ideoita Anjala-Inkeroinen alueen liikuntapaikkojen ja virkistysalueiden kehittämiseen

Tulevaisuudessa myös Anjala-Inkeroisten alueella on yksi kaupungin aktiivipuistoista, joissa kaikenikäiset voivat liikkua ja virkistäytyä monipuolisesti. Asukkailta kyselyn kautta saatu tieto auttaa kaupunkia kehittämään liikuntapaikkoja sekä virkistysalueita asukaslähtöisesti ja kestävästi. 

Kolme naista kävelemässä ulkoilureitillä. Taustalla näkyy joki.

Kouvolan kaupunki kysyy maalis-huhtikuussa asukkaiden mielipiteitä Etelä-Kouvolan rakennetuista liikuntapaikoista ja muista virkistysalueista, kuten metsistä ja leikkipaikoista. Kyselyssä kartoitetaan kohteiden nykytilaa ja kerätään ideoita kohteiden kehittämiseen aktiivipuistomallin mukaisesti.  

Kyselyalue käsittää Anjalan ja Inkeroisten taajama-alueet.  Alueella sijaitsee muun muassa Anjalan sekä Inkeroisten urheilukentät, Korpelanvuoren  ja Teininkallion kuntoradat, kuusi leikkipaikkaa, jäähalli ja uimahalli sekä Kirkkovuori ja Sihvakka luontopolkuineen.

Kyselyyn pääsee vastaamaan kaupungin verkkosivuilla www.kouvola.fi/kyselyt 14.3.-17.4. välisenä aikana.  

Kehittämissuunnitelma valmistuu myöhemmin  

Kyselyä hyödynnetään myöhemmin laadittavassa alueen kehittämissuunnitelmassa sekä pienemmissä parantamistoimenpiteissä, joita alueella tehdään. Kehittämissuunnitelma pyritään laatimaan vuosien 2022-2023 aikana. Se palvelee sekä asemakaavoitusta, kulkureittien suunnittelua, että liikuntapaikkojen kokonaisvaltaista kehittämistä.

Aluetta on tarkoitus kehittää aktiivipuistomallin mukaisesti monipuoliseksi alueeksi, jossa on mahdollista liikkua koko perheen voimin myös maksutta ja tilaa varaamatta.  Vastaavanlainen ulkoliikuntaa tukeva aktiivipuisto on suunniteltu jo Kuusankoskelle ja työn alla Valkealassa.

Lisätietoja:   

Kyselyt – Kouvolan kaupunki

Aktiivipuistot – Kouvolan kaupunki

Kysely ja kaavoitus: 
kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi, 020 615 7404 

Aktiivipuistomalli ja liikuntapalvelut:
liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, teemu.makipaakkanen@kouvola.fi, 020 615 8228 

Sivun alkuun