Aleksanteri Hakaniemen uusi albumi on kunnianosoitus rakkaalle kotikaupungille

AleksanteriHakaniemi

Poptähti Aleksanteri Hakaniemi julkaisee tänään perjantaina uuden albuminsa Kouvola ja levynjulkkareita juhlistetaan Kouvolassa. Hänen uransa toinen studioalbumi kertoo kotiseuturakkaudesta. Aleksanteri esiintyi päivällä Kouvolan Yhteiskoulussa oppilaille. Kouvolan kaupungintalolla Aleksin otti vastaan Kouvolan kaupungin puolesta kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henna Hovi. Henna kiitti Aleksia siitä, miten hän on tuonut Kouvolaa esille ja miten hän kappaleillaan rohkaisee olemaan oma itsensä.

”Olen saanut Kouvolassa pohjan musiikkiuralleni. Voimaa siihen, miten jaksan painaa hommia. Mikään ei ole automaattista. Kun tulee pikkukaupungista ja onnistuu isossa maailmassa unelmassaan, on uskoakseni ainakin henkisesti saavuttanut enemmän kuin ne, jotka jo valmiiksi asuvat isossa kaupungissa. On pitänyt lähteä pois juuriltaan, löytää oikeat ihmiset ympärilleen ja tehdä helvetisti töitä. Olenkin pyrkinyt jokaisessa mahdollisessa tilanteessa korostamaan kodin tärkeyttä ja rakkautta Kouvolaa kohtaan”, Aleksanteri kertoo suhteestaan Kouvolaan.

Aleksanterilla oli pari keikkaa vanhassa koulussaan, Kouvolan yhteiskoululla. ”Arvostus välittyi, oli kiva tavata entisiä opettajiani”, Aleksanteri kertoi.

Kouvola-albumia tehtäessä Aleksanterilla oli havaittavissa juuri niitä klassisia haasteita, joita toista albumiaan tekevät artistit yleensä kohtaavat.

”Levytysprosessin aikana ilmassa oli paljon paniikkia ja itsetutkiskelua. Mut se kuuluu tähän ikäänkin. Sit onneksi tapahtui niitä pieniä läpimurtoja, joiden jälkeen tuntuu, että elämän pelikortit kädessä on pöydän vahvimmat. Ne hetket kun pitää mielessä, niin kaikesta selviää!”, Aleksanteri kertoo.

Levyn kantta varten Kouvolan keskustassa sijaitsevan Aleksanterin vanhan koulun piharakennukseen maalattiin upea Aleksanteri Hakaniemi -aiheinen muraali. Kuvan toteutti kouvolalainen taiteilija Heta Kasurinen.

”Heta tajusi heti mistä mussa, mun musassa ja tässä levyssä on kyse ja sai sen kaiken ikuistettua upeasti tähän maalaukseen. On jotenkin ihan hullua kuvitella, että toi maalaus komeilee nyt sen saman betonirampin kyljessä, jossa hengattiin välitunnilla ja skeitattiin koulun jälkeen”, Aleksanteri kertoo.

Kouvola-albumilta löytyvä kappale Mitä jos ne tajuu kuullaan myös juuri ensi-iltaan tulleen Kiti Kokkosen ja Sami Hedbergin tähdittämän Se mieletön remppa -elokuvan lopputekstibiisinä.

Kouvola-albumi sisältää kappaleet:

 1. Kutostie (intro)
 2. Kouvola
 3. Muuttolaatikko
 4. Pelkääks vai rakastaks
 5. POIKA
 6. Mitä jos ne tajuu
 7. Aikuistu! Feat Ares
 8. Luuseri
 9. Radio
 10. Kiitän sua kaikesta
 11. Pihalla on puu

Kuuntele Kouvola -albumi

Sivun alkuun