Aino ja Alvar Aallon työn sekä suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun päivää vietetään 3. helmikuuta 2024

Helmikuun 3. liputetaan Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Liputuspäivän ympärillä vietettävät tapahtumapäivät juhlistavat arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Kasarminmäen Alvar Aalto-kohteet

Kouvolan Kasarminmäellä sijaitsee Alvar Aallon vuonna 1925 suunnittelema kasarmin pääportti ja aita, jotka sijaitsevat Pääportinkadulla ja Kasarminkadulla.

Keski-Suomen Rykmentissä vuosina 1922-23 varusmiehenä palvellut arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli kasarmialueen pääportin pylväät ja rauta-aidan sekä Marjoniemen kasarminportin graniittipylväät.

Alvar Aalto / Kasarminmäen pääportti ja aita Kouvolassa

Alvar Aalto varusmiehenä Kouvolassa

Alvar Aalto was here in army – Kouvolan kaupunki

Arkkitehdiksi juuri valmistunut Alvar Aalto suoritti varusmiespalveluksensa Kouvolan Kasarminmäellä vuosina 1922-1923. Kouvolan kasarmialueen kantajoukoksi määrättiin Keski-Suomen Rykmentti, jonka pääosat saapuivat Kouvolaan 13.6.1921.

Rykmentin siirtyessä Kouvolaan oli kasarmialue hyvin huonossa kunnossa, niinpä silloin jouduttiin suorittamaan paljon korjaustöitä. Tähän rykmenttiin määrättiin kesäkuun alusta 1922 palvelukseen edellisenä vuonna 1921 arkkitehdiksi valmistunut Alvar Aalto.

Aikaisemmin jo sotatantereilla 1918 sotakokemusta saaneena hän oli vapautettu alokasajan harjoituksista, eikä hänen tarvinnut ensimmäisten viikkojen aikana olla muiden alokkaiden mukana kentällä.

Jo kesällä 1922 Aalto sai tehtäviä, jolloin hän tuli tunnetuksi ”rykmenttiarkkitehtina”.

#Kouvola #AlvarAalto #AlvarAaltoFoundation

Sivun alkuun