Älä välitä alaikäiselle

Kouvolan nuorisopalvelut toteuttaa elokuussa ehkäisevää päihdetyötä perinteisillä Älä Välitä –kampanjalla sekä Taiteiden Yön tukipisteellä.

ÄLÄ VÄLITÄ -kampanja pe 13.8.

Älä välitä –kampanjan tarkoituksena on muistuttaa, ettei alkoholia välitetä alaikäisille. Välittäminen on haitallista alaikäisen terveydelle ja turvallisuudelle ja on lisäksi rangaistava teko. Kampanjassa nostetaan esille myös vähittäismyynnin ja lähiyhteisön mahdollisuudet puuttua yhteistyössä alkoholin välittämiseen alaikäisille.

Kouvolan nuorisopalvelut jalkautuvat perjantaina 13.8. klo 15 alkaen kauppojen edustoille. Kampanja tehdään yhteistyössä paikallisten kauppojen kanssa. Jalkautumassa ovat nuoriso-ohjaajat, erityisnuorisotyöntekijät sekä etsivät nuorisotyöntekijät. Tempauksen ajankohta on valittu koulujen alkuun sekä Taiteiden yön läheisyyteen tarkoituksella. Kampanja toteutetaan paikallisten toimijoiden kanssa ja Älä välitä on osa kansallista alkoholiohjelmaa.

Taiteiden yön tukipiste pe 20.8.

Kouvolan Taiteiden yössä on useiden vuosien ajan toiminut Kouvolan nuorisopalveluiden tukipiste. Tukipiste on paikka, jonne tuodaan päihtynyt alaikäinen. Tukipisteen lisäksi nuoriso-ohjaajat jalkautuvat tapahtuma-alueella. Toiminnan tavoitteena on ehkäistä mahdollisia ylilyöntejä sekä saattaa lisäapua tarvitsevat nuoret oikean avun piiriin. Vanhempien on hyvä muistaa vastata vieraista numeroista tuleviin soittoihin ja sopia kotiintuloaika oman nuoren kanssa.

Lisätietoa antavat erityisnuorisotyöntekijät

Tea Salo, 020 615 8371, tea.salo(at)kouvola.fi

Jonna Anttila, 020 615 8556, jonna.anttila(at)kouvola.fi

Essi-Ilona Sorsa, 020 615 8636, essi-ilona.sorsa@kouvola.fi

Sivun alkuun