Tule vaalitoimitsijan sijaiseksi

Kaiken takana on kunta. Kuntaliiton markkinointimateriaalia kuntavaaleista 2021.

Kouvolan keskusvaalilautakunta etsii vaalitoimitsijan sijaisia kuntavaalien ennakkoäänestysaikana 26.5.- 8.6.2021. Tehtävään järjestetään koulutus ja tehtävästä maksetaan 17 € tuntipalkka. Vaalipäiväksi 13.6.2021 etsitään myös vaalilautakuntiin vaaliavustajia, jotka auttavat äänestäjää. Myös muutamasta vaalilautakunnasta puuttuu varajäsen.

Ennakkoäänestyspaikkoja on eri puolilla Kouvolaa 15 ja niissä toimii noin 75 vaalitoimitsijaa. Keskusvaalilautakunta etsii henkilöitä, jotka voisivat vaalitoimitsijoiden mahdollisissa poissaolotapauksissa toimia vaalitoimitsijoina.

Tällainen tarvittaessa töihin kutsuminen sopii hyvin esim. eläkkeellä oleville tai opiskelijoille. Äänestyspaikat ovat avoinna joka päivä ennakkoäänestysaikana klo 10-19 välillä äänestyspaikasta riippuen.

Vaalitoimitsijan tehtäviin kuuluu tarkistaa äänestäjän henkilön äänioikeus ja merkitä äänestyksen jälkeen oikeusministeriön VAT-ohjelmaan äänioikeus käytetyksi. Myös äänestäjien turvaväleistä huolehtiminen kuuluu vaalitoimitsijoille.

Kouvolan kaupunki pitää tehtävään noin 1½ tunnin koulutuksen ja Kymsote tunnin terveysturvallisuuskoulutuksen. Koulutukset pidetään viikolla 20 toukokuussa Kouvolan kaupungintalolla klo 16 alkaen, jos terveystilanne sen sallii, muutoin koulutus on Teams-koulutus. Koulutuksesta maksetaan17€ tuntipalkka.

Myös vaaliavustajia tarvitaan

Kouvolan kaupunki etsii vaaliavustajia ja vaalilautakunnan varajäseniä 13.6. vaalipäiväksi.
Vaalipäivänä vaalilautakunta toimittaa äänestyksen tarkistaen äänestäjien henkilöllisyyden ja äänioikeuden. Vaaliavustaja avustaa äänestäjää äänestystilanteessa ja pitää huolta äänestäjien turvaväleistä.


Ilmoittaudu mukaan vaalityöhön 28.4.2021 mennessä.

Tiedustelut:
keskusvaalilautakunnan sihteeri Päivi Sandås, puh. 0206158212

Ilmoittautumiset sähköpostilla:
vaalivastaava Virpi Autiomäki virpi.autiomaki(at)kouvola.fi

Sivun alkuun