Palvelu: Ympäristöpalvelut

Tartu miljoonan roskapussin haasteeseen!

Siisti ympäristö on tärkeä viihtyisyyttä ja turvallisuutta lisäävä seikka ja kaikkien kouvolalaisten asia. Kouvolan Siisti Siti kannustaa tänäkin vuonna kaikkia huomaamaan roskat ympäristössä ja keräämään ne pois.

Siisti Siti kannustaa yhteisiin siivoustalkoisiin tänäkin keväänä

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja jatkaa huhtikuussa koko Suomen yhteisiä siivoustalkoita. Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 210 000 pussillista roskaa. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa reilusti, ja samalla kisata leikkimielisesti kuntien välillä isoimmasta roskasaaliista. Kouvolan kaupunki ja Siisti Siti on mukana kampanjassa, joka alkaa 15. huhtikuuta ja huipentuu maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta.

Terveydensuojelulain mukainen valvonta

Terveydensuojelun tehtäviä ovat asumisterveysasiat, talousveden ja uimavesien laadun valvonta, oppilaitosten, päiväkotien, sosiaalialan laitosten, kauneudenhoitoalan toimintojen, majoitustilojen ja liikuntatilojen valvonta. Terveydensuojelulain mukaista valvontaa tekevät terveystarkastajat.

Luonnonkukkaniityt

Kouvolan uudet luonnonkukkaniityt tukevat kaupunkiluonnon monimuotoisuutta. Kestävä kaupunki -hankkeessa perustettiin kolme uutta luonnonkukkaniittyä käytöstä pois jääneille hiekkakentille Katajaharjussa ja Kouvolan Alakylässä sekä entisen huoltoaseman paikalle Tornionmäessä.

Rakennusalan markkinayhteistyöseminaari 18.4. pureutuu julkisiin hankintoihin

Rakennusalan ammattilainen – tervetuloa kuulemaan julkisen alan hankinta- ja sopimusmalleista sekä hankintakriteereistä 18.4. klo 9.00 kaupungintalon juhlasaliin. Seminaarissa esitellään myös alueen julkisten hankintayksiköiden tulevien vuosien investointisuunnitelmat, joten tärkeää infoa luvassa paikallisille yrityksille.

Kouvolan Kunta-Helmi -hanke

Helmi-ohjelmassa tartutaan Suomen luonnon köyhtymisen suurimpaan suoraan syyhyn: elinympäristöjen vähenemiseen ja laadun heikkenemiseen. Helmi-ohjelma vahvistaa Suomen luonnon monimuotoisuutta ja parantaa elinympäristöjen tilaa muun muassa suojelemalla ja ennallistamalla soita, kunnostamalla ja hoitamalla lintuvesiä, perinnebiotooppeja ja metsäisiä elinympäristöjä sekä kunnostamalla vesi- ja rantaluontoa. Lisäksi ohjelma edistää ekosysteemipalveluja, vesiensuojelua, hiilensidontaa sekä muuta ilmastonmuutoksen hillintää ja muutokseen sopeutumista.

Kaupunki etsii energiansäästökohteita

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut energian hinnan epävakauteen ja huimaan nousuun. Kouvolan kaupunki on aloittanut varautumisen haasteelliseen talveen ja hakee energiansäästökohteita. Kuntalaiset voivat myös antaa energiansäästövinkkinsä kaupungille.

Neuvontaa vieraslajien torjuntaan

Keskiviikkona 13.7. klo 9–15 kauppakeskus Veturissa saa neuvontaa vieraslajien kuten jättiputken ja jättipalsamin torjuntaan. Kysyä voi myös vinkkejä vaikka kurtturuusun tai komealupiinin hävittämiseen.

Sivun alkuun