Palvelu: Toisenasteenkoulutus

Koulutapaturmat ja -vakuutukset

Oppilaalla on oikeus turvalliseen kouluympäristöön ja velvollisuus käyttäytyä asiallisesti. Oppilaalla on oma vastuunsa yhteisön jäsenenä. Sekä varhaiskasvatusyksiköissä että kouluissa korostetaan toisen ihmisen loukkaamattomuutta, työn ja työrauhan kunnioittamista sekä sovituista asioista ja tehtävistä huolehtimista.

Syyslomaviikolla paljon ohjelmaa lomalaisille

Sisäpelivuoroja, maksutonta uintia, yleisöluistelua, lautapelejä, satutuokioita, valotaidetyöpajoja, taidenäyttelyitä, pakohuonepeliä, perheiden yhteisiä ulkoiluhetkiä. Viikolla 43 syyslomaa viettäville lapsiperheille ja koululaisille on tarjolla tekemistä laidasta laitaan.

Kasvatuksen ja opetuksen talousarvio vuodelle 2024 lautakuntakäsittelyyn

Kasvatuksen ja opetuksen palvelu valmistelee talousarviokehystä vuodelle 2024 osana Kouvolan kaupungin talousarviota. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee vuoden 2024 talousarvioesitystä kokouksessaan 27.9.2023. Tiukassakin taloustilanteessa Kouvolassa panostetaan laadukkaan kasvatuksen ja opetuksen varmistamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin sen perustana.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelut organisoidaan uudelleen

Kasvatuksen ja opetuksen palvelun sisäinen järjestäytyminen muuttuu 1.10.2023 alkaen. Kasvatuksen ja opetuksen lautakunta hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan 30.8.2023. Palvelut kuntalaisille säilyvät ennallaan.

Uusi opiskeluhuoltosuunnitelma Kouvolassa käyttöön elokuussa

Kouvolan esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa otetaan käyttöön uudistettu opiskeluhuoltosuunnitelma 1.8.2023 alkaen. Suunnitelmalla kehitetään yksilökohtaista moniammatillista opiskeluhuoltotyötä ja vahvistetaan huoltajan ja koulun välistä yhteistyötä, jotta tuki oppilaalle toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kesäloma koittaa valmistuneille ja muille kouluvuoden päättäneille

Lukuvuosi päättyy kouluissa perinteisin menoin lauantaina 3.6.2023. Noin 700 opiskelijaa valmistuu Kouvolassa ammattiin tai päättää lukio-opinnot valkolakkiin. Koulun päättäneille ja muille perusopetuksen oppilaille jaetaan tänä keväänä stipendejä yhteensä lähes 30 000 eurolla.

Sivun alkuun