Palvelu: Hyvinvointi

Kouvola ei hyväksy Ratamon yöpäivystyksen lakkautusta

Yöpäivystyksen lopettaminen Kouvolasta lisää kustannuksia ja heikentää sekä palvelutasoa että potilasturvallisuutta. Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 22. huhtikuuta kannanottoa koskien Kouvolan ympärivuorokautisen akuuttilääketieteen ja perusterveydenhuollon päivystyksen lakkauttamista. Kouvolan Ratamon päivystyksessä asioi vuodessa noin 45 000 potilasta.

Selvitys ministeriölle Kymenlaakson sote-palveluista

Edunvalvonta Kymenlaakson päivystyspalvelujen ja keskussairaalan säilyttämisen puolesta jatkuu. Hyvinvointialue on jättänyt ministeriölle 8.3.2024 selvityksen, jossa perustellaan kahden ympärivuorokautisen päivystyksen ja keskussairaalan säilyttämistä Kymenlaaksossa niin kustannuksilla, henkilöstön riittävyydellä kuin potilasturvallisuudella. Hyvinvointialue esittää selvityksessään, kuinka kustannussäästöjä voidaan saada lakkauttamisten sijaan toimintoja tehostamalla.

Hankkeen tiedotteet

Kotoutumisesta osallisuuteen, koulutukseen ja työelämään on Kouvolan kaupungin hanke (1.9.2023–31.8.2025). Hankkeen tavoitteena on vahvistaa työikäisten maahanmuuttajien osallisuutta ja osaamista sekä kehittää työkaluja yrityksille ulkomaisen työvoiman palkkaamiseen. Projekti on EU:n osarahoittama.

Joulukorttivarat Pidä kiinni® -avopalvelu Nupulle

Kaupungin vuoden 2023 joulukorttivarat on lahjoitettu Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen avopalvelutoiminnalle, jossa tuetaan päihdeongelmaisia vauvaperheitä. Lahjoituksen arvo on 1 000 euroa.

Liikuntapaikkojen poikkeukselliset aukioloajat lakkopäivänä

JHL:n ilmoittama poliittinen työtaistelu kunta- ja hyvinvointialalla 14.12.2023 kohdistuu Kouvolan kaupungilla liikuntapaikkojen tekniseen henkilöstöön ja vaikuttaa osittain kaupungin ylläpitämiin liikuntapaikkoihin. Enemmistö liikuntapaikoista voidaan pitää kuitenkin auki.

Päivitetty edunvalvontasuunnitelma kaupunginhallitukseen

Kaupunginhallituksen hyväksyttävänä 6.11.2023 on Kouvolan kaupungin päivitetty edunvalvontasuunnitelma sekä siihen sisältyvät yksilöidyt edunvalvontakohteet (edunvalvontakortit). Uusina edunvalvontakohteina suunnitelmaan on lisätty puhtaat energianlähteet sekä maa- ja metsätalous.

Sivun alkuun