Palvelu: Asuminen ja ympäristö

Tartu miljoonan roskapussin haasteeseen!

Siisti ympäristö on tärkeä viihtyisyyttä ja turvallisuutta lisäävä seikka ja kaikkien kouvolalaisten asia. Kouvolan Siisti Siti kannustaa tänäkin vuonna kaikkia huomaamaan roskat ympäristössä ja keräämään ne pois.

Siisti Siti kannustaa yhteisiin siivoustalkoisiin tänäkin keväänä

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja jatkaa huhtikuussa koko Suomen yhteisiä siivoustalkoita. Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 210 000 pussillista roskaa. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa reilusti, ja samalla kisata leikkimielisesti kuntien välillä isoimmasta roskasaaliista. Kouvolan kaupunki ja Siisti Siti on mukana kampanjassa, joka alkaa 15. huhtikuuta ja huipentuu maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta.

Toimitilaohjelma linjaa kaupungin kiinteistönpitoa

Kaupunginhallitus käsittelee Kouvolan toimitilaohjelmaa 19.2. kokouksessaan. Ohjelma linjaa suuntaviivat kohti kestävää kiinteistöomaisuuden hallintaa. Tavoitteena on keskittyminen oman palvelutuotannon tiloihin.

Ennakkoäänestää voi vielä kaksi päivää

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyy huomenna tiistaina 23.1. Vielä ehtii antaa äänensä ennakkoon. Kouvolalaiset ovat käyneet vaaliuurnilla ahkerasti. Jo 26,6% on antanut äänensä.

Väärää tietoa liikkeellä rakennuslupien hylkäämisestä

Kääpälän koululla 15.1.2024 järjestetyssä asukasillassa sekä sen jälkeen sosiaalisessa mediassa on esitetty väärää tietoa rakennuslupien hylkäämisestä. Rakennusluvat myönnetään aina, jos lakiperusteet täyttyvät. Jos ne eivät täyty, lupaa ei voida myöntää.

Aurinkovoimala suunnitteilla Valkealaan

Ilmatar Solar Development Oy hakee Kouvolan kaupungilta suunnittelutarveratkaisua ja rakennuslupaa aurinkovoimalalle, joka sijaitsee Valkealassa, noin 20 kilometriä Kouvolan keskustasta koilliseen. Hanke on nimetty Hatin aurinkovoimahankkeeksi.

Kalalammen luonnonsuojelualue

Kalalammen luonnonsuojelualue on perustettu Suomen Luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin esityksestä ja se sijoittuu Kalalammen ja Lahdentien (VT6) väliselle alueelle.

Aholanmäen luonnonsuojelualue

Aholanmäen alue sijaitsee VT 6 pohjoispuolella Kymijoen ja Keltin sillan itäpuolella kohoavana metsäisenä mäkenä. Alueen poikki kulkee Kymijoen ulkoilureitti ja mäen laelle on rakennettu näköalapaikka, josta avautuu upeat näkymät Keltin voimalaitokselle ja Kymijoelle.

Sivun alkuun