Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 2024 Kouvolaan Kymen Yrittäjien ja Kouvolan kaupungin tiiviillä yhteistyöllä

Suomen Yrittäjät myönsi Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 2024 Kouvolaan. Valtakunnallisesti merkittävän ja ison tapahtuman hakemisessa tehtiin vahvaa yhteistyötä alusta alkaen. Kymen Yrittäjien ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien yhteistyöprojekti käynnistyi vauhdilla. Kaupunki tuki ja auttoi tapahtuman hakijaa VisitKouvolan olemassa olevan tapahtumayhteistyön toimintamallin avulla. Tapahtumajärjestäjälle on arvokasta tietää jo hakuvaiheessa, miten kaupunki voi olla yhteistyössä ja tukemassa koko tapahtumaprosessia alusta loppuun saakka.

VisitKouvolan kokous- ja tapahtumapalvelut

VisitKouvolan kokous- ja tapahtumapalvelun yhteistyö toimii

Kouvolan kaupungin VisitKouvola kokous- ja tapahtumapalvelu selvitti tapahtumaan liittyviä käytännön kysymyksiä, mm. alueen tilaratkaisuja ja palveluntarjoajia. Suunnittelimme yhdessä yrittäjäjärjestön edustajien kanssa tapahtumakokonaisuuden sisältöjä mukaan lukien Yrittäjäpäivien ympärille rakennettavien teemojen ja oheistapahtumien sisältövaihtoehtoja.

VisitKouvolan kokous- ja tapahtumapalvelu auttaa asiakasta tämän hakiessa sopivaa paikkaa ja oheispalveluja kokoukselle, seminaarille, tyky/tyhy-päiville tai muulle tilaisuudelle. Asiakkaalle kartoitetaan tarpeeseen sopivat tilat ja pyydetään tarjoukset palveluntarjoajilta. Asiakkaan niin halutessa voidaan kokonaisuus koota yhdeksi tarjoukseksi. Maksuton ja puolueeton palvelumme yhdistää palvelun tarvitsijan ja tarjoajan kuunnellen herkästi asiakkaan tarpeita sekä ymmärtäen kumppaniverkoston mahdollisuudet. Kouvolan kaupungin tapahtumayhteistyön toimintamalli kannustaa tapahtumajärjestäjiä tuomaan tapahtumansa Kouvolaan.

Kouvola palvelee ja on lähellä

Kouvolaan on aidosti helppo tulla eri puolilta Suomea, junalla, autolla tai jopa lentäen. Mikkelistä ja Lappeenrannasta matka taittuu tunnissa ja pääkaupunkiseudulta, Helsingistäkin reilussa tunnissa. Meiltä löytyy laadukkaita, monipuolisia tiloja ja elämyksellisiä oheisohjelmia. Vaihtoehtoja löytyy kokous- ja kulttuuritaloista tunnelmallisiin kartanoihin, mökkimajoituksiin ja luontokohteisiin. Kohteita ja tiloja löytyy erityisesti erilaisiin tapahtumiin, joiden osallistujamäärä on enintään muutamia satoja. Mutta, toki myös mittavat yli 1500 hengen tilaisuuden pystytään järjestämään. Tästä osoituksena haettu ja saatu vuoden 2024 Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät.

Kouvolalle elinvoimaa ja tunnettuutta

Tapahtumalla on Kouvolalle ja koko Kymenlaaksolle positiivisia vaikutuksia. Se tuo Kouvolalle valtakunnantason tunnettuutta, rakentaa edelleen mielikuvaa tapahtumamyönteisestä kaupungista ja luo tunnettuutta myös matkailukohteena. Tapahtuma lisää elinvoimaa ja hyvinvointia puhumattakaan aluetaloudellisista vaikutuksista, jotka ovat erittäin merkittävät tapahtuman eri toimijoiden ja yrittäjäyhteistyön kautta. Kyse on useamman päivän kestävästä tapahtumakokonaisuudesta ja kaikkien päivien yhteenlaskettu osallistujamäärä nousee useisiin tuhansiin. Kymmenet alueemme yritykset hyötyvät tapahtumasta taloudellisesti, mutta myös kasvattaen omaa osaamista ja kokemusta suurten tapahtumien järjestämisestä.

Kokousmatkailulla on useita positiivisia vaikutuksia taloudellisten vaikutusten lisäksi. Se tasoittaa matkailun kausiluonteisuutta ja luo uusia työpaikkoja. Valtakunnallisten ja kansainvälisten kokousten ja kongressien osalta palvelutason on oltava korkea ja sen myötä kohteen profiili ja yleiskuva kohoaa ja paikallinen infrastruktuuri kehittyy. Osallistujissa on yritysten ja erilaisten organisaatioiden päättäjiä eri puolilta Suomea ja tilaisuudet luovat pohjaa ja mahdollisuuksia paikalliselle elinkeinoelämälle rakentaa yhteistyötä ja löytää vaikkapa investoijia. Kokouksiin ja seminaareihin osallistuvat vieraat ovat erinomainen markkinointikanava myös muulle matkailulle.

Yhteistyö Kymen Yrittäjien kanssa on ollut erinomaista, saumatonta. Kaikki ovat olleet erittäin innostuneita ja motivoituneita. Tahtotila tapahtuman saamiseksi Kouvolaan oli kaikilla selkeä ja vahva. Kaikki haluamme olla mukana myös toteuttamassa tapahtumaa sitten kun sen aika koittaa.

Tervetuloa Kouvolaan!

Anne Käki
yhteyspäällikkö

 

Sivun alkuun