Sata päivää päiväkirjaa. Palveluverkko. Talous.

Olen miettinyt, miten voisin jakaa enemmän ajatuksiani ja tavoitteitani kaupunkimme kehittämisen osalta. Tästä päivästä on tasan sata päivää siihen, kun kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2020 talousarviosta. Sitä ennen valmistelen päätöksentekoon, lautakuntien pohjatyön jälkeen, esityksen Kouvolan palveluverkon päivittämisessä. Syksystä tulee tärkeä jokaisen kouvolalaisen näkökulmasta, linjaammehan muun muassa päiväkotien määrää ja sijaintia sekä liikuntapaikkoja. Kaiken perustana jokaisen kuntalaisen elämään vaikuttava kunnallisveroprosentti.

Marita Toikka, Kouvolan kaupunginjohtaja

 

Edellisen johdosta ajattelin laittaa itseni likoon myös henkilökohtaisesti niin, että jaan omia ajatuksiani valmistelun edetessä kaikkien luettavaksi, pitämällä tätä kaupunginjohtajan päiväkirjablogiani. Saatan kertoa pienen yksityiskohdan, kenties kohtaamisen päivästä tai pohtia suurempaa strategista kysymystä. Joku päivä voi jäädä ilman päiväkirjamerkintää. Toivotan sinut kuitenkin tervetulleeksi mukaani tälle matkalle.

Tänään valmistelin huomisen kaupunginjohtajan listapalaverin asiaa, koskien kaupungin palveluverkkopäivityksen valmisteluprosessia. Listapalaveriin osallistuu säännöllisesti maanantaiaamuisin hallituksen ja valtuuston puheenjohtajisto sekä virkamiesjohto. Useat lautakunnat ovat käsitelleet oman lautakuntansa alla olevia palveluverkkoja viime viikkojen ajan, kuten kaupunginhallitus virkamiesvalmistelun pohjalta viime keväänä linjasi. Meille tulee tiivis valmistelu seuraavien kahden kuukauden aikana, jotta saamme tämän kokonaisuuden kasaan ja kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksentekoon. Lokakuun viimeisenä maanantaina asia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kaupungin palveluverkon päivitys ei ole läpihuutujuttu. Itse näen, että palveluverkon kokonaisvaltainen päivitys on välttämätöntä tehdä viimeistään nyt. Kuten yksi valtuutettu kesällä valtuuston kokouksessa sanoi ”parasta ennen aika meni jo”.

Sunnuntai-illat ovat olleet minulle jo vuosia viikon parhaimpia työhetkiä siinä mielessä, että rauhoitan silloin pienen hetken seuraavan viikon töiden suunnittelulle. Se helpottaa ajankäytön hallintaa ja antaa suuntaa töille. Aikaa sille ei ehkä kesken kiireitä arkipäivinä sitten enää olisi. Myös maanantaiaamut tuntuvat ihan mukavilta, kun kokonaisuus on sunnuntain suunnittelun jälkeen hallinnassa.

Tänä sunnuntaina 1.9.2019 alkaa minun päiväkirjablogini kaupunginjohtajana. Tervetuloa näihin lukuhetkiin mukaan.

 

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki

Lue kaupunginjohtajan blogikirjoituksia

Sivun alkuun