Viikonloppuna 18 uutta tartuntaa eri puolilla Kymenlaaksoa

Kymsoten alueella todettiin lauantaina kahdeksan ja sunnuntaina kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta. Näistä koronatartunnoista puolet on todettu Kouvolassa ja puolet Etelä-Kymenlaaksossa: Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä.

Uusista koronatartunnoista osa on todettu koronavirustartunnan saaneen henkilön perheenjäsenillä, jotka ovat jo olleet karanteenissa. Uudet tartunnat eivät liity yksittäiseen suureen ketjuun, vaan kyseessä on tartuntoja useammista eri lähteistä.

Kouvolalaisen jääkiekkoseura KooKoon U17-joukkue on altistunut koronavirukselle. Koronatartunta on todettu lauantaina Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, mutta Kymsote on huolehtinut altistuneen joukkueen kohdalla koronavirustartunnan jäljitys- ja selvitystyöstä. Kymsote on asettanut yhteensä 26 joukkueen pelaajaa ja toimihenkilöä karanteeniin. Muutama altistuneista on jo käynyt koronanäytteenotossa. Joukkueelle järjestetään joukkotestaus tiistaina.

Varotoimenpiteenä Kouvolassa sijaitseva Myllykosken päiväkeskus on ollut suljettuna tänään 23.11.2020. Tänään on todettu, että päiväkeskuksen toiminta voi jatkaa huomenna normaalisti. Ts. päiväkeskuksen työntekijöitä ja asiakkaita ei ole katsottu altistuneiksi koronavirustartunnalle. Silti kaikkia asiakkaita pyydetään pienimmissäkin oireissa hakeutumaan aina koronavirustestiin.

Koronatartuntojen vuoksi koululuokkia ja päiväkotiryhmiä on asetettu karanteeniin eri puolilla Kymenlaaksoa. Kymsotesta ollaan aina yhteydessä suoraan koronavirustartunnan saaneisiin ja altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa, jolloin asianomaiset määrätään eristykseen tai karanteeniin. Kunnat tiedottavat omien kuntiensa kouluja, oppilaitoksia ja päiväkoteja koskevista koronatartunnoista, jolloin asianomaisille kerrotaan myös mahdollisista muutoksista päiväkodin, koulun yms. toimintaan.

Lisätietoja

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri, p. 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

Sivun alkuun