Veneilykausi päätökseen Kimolan kanavalla ja Pyhäjärvellä

""

Kimolan kanava ja satamien portit sulkeutuvat lokakuun lopussa. Ensi kesää odottaville veneille on Kouvolan kaupungilla tarjolla talvisäilytyspaikkoja Hirvelän satamassa. Päättyvän veneilykauden kokemuksista Kimolan kanavalla keskustellaan torstaina 15.10.2020.

Kimolan kanava ja satamien portit kiinni 26.10. alkaen

Vilkkaan loppukesän jälkeen Kimolan kanavan sulun aukioloaikoja on supistettu syksyä kohti. Kanava on avoinna vielä lokakuun loppupuolelle asti keskiviikosta sunnuntaihin kello 7–17. Maanantaisin ja tiistaisin kanava on suljettu. Kanavan viimeinen aukiolopäivä on 25.10.2020.

Myös uusien Hirvelän ja Virtakiven satamien laiturien portit suljetaan kuun lopussa, jonka jälkeen sähköiset avaimet eivät enää toimi. Avaimet pitää palauttaa kauden lopuksi kaupungintalon infopisteeseen (Torikatu 10, Kouvola).

Talvisäilytyspaikkoja veneille Hirvelässä

Ensi kesää odottaville veneille on Kouvolan kaupungilla tarjolla talvisäilytyspaikkoja Hirvelän satamassa. Paikkoja on yhteensä 43 kpl ja ne ovat vapaasti kaikkien varattavissa sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Talvisäilytysalue lukitaan 1.11.2020 alkaen ja avataan ennen seuraavan veneilykauden alkua.

Takana vilkas kesä Kimolan kanavalla ja Pyhäjärvellä

Elokuun alussa avatun kanavan ensimmäisen avoinnaolokuukauden aikana kanavalla tehtiin noin 530 sulutusta. ”Jo ennen Kimolan kanavan avaamista liikenteelle saimme runsaasti uuteen vesitieyhteyteen liittyviä yhteydenottoja. Kanavan ja sulun käyttöönoton jälkeen saatu palaute veneilijöiltä ja matkailijoilta on ollut myönteistä ja kannustavaa,” toteaa Kouvolan kaupungin kehitysjohtaja Petteri Portaankorva.

Keskustelutilaisuus Kimolan veneilyliikenteestä ja kanavasta

Palautetta toivotaan saavan lisää ensi torstaina 15.10.2020 järjestettävässä tilaisuudessa, jossa Kimolan asukkailla, mökkiläisillä, kanavalla veneilleillä sekä kanavaan muutoin tutustuneilla on mahdollisuus kertoa kokemuksistaan, kysyä mieltä askarruttavista asioista kanavaan liittyen sekä antaa kehittämisehdotuksia tulevaa kautta varten. Kysymyksiin vastaamassa ja ideoita keräämässä on laaja joukko asiantuntijoita eri aloilta.

Kimolan Seurapirtillä järjestettävä tilaisuus pidetään torstaina 15.10.2020 klo 17.00-18.30. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä ilmoittautumalla ennakkoon tai osallistua etäyhteydellä verkon kautta.

Lisätietoa tilaisuudesta sekä linkit ilmoittautumiseen ja etäosallistumiseen löytyvät osoitteesta www.kouvola.fi/kimolankanava.

Lisätietoa

Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, 020 6151287, petteri.portaankorva@kouvola.fi

Sivun alkuun