Poikilo-museot on lisännyt uusia valokuvia Finna-verkkopalveluun

Poikilo-museot julkaisee Finnassa uuden kuvakoosteen Kouvola-päivän kunniaksi.

Poikilo-museot julkaisee uuden koosteen valokuvakokoelman kuvia maksuttomassa Finna-verkkopalvelussa maanantaista 6.5. alkaen. Aineistossa on yhteensä noin 800 uutta kuvaa Kouvolan ja Valkealan alueilta.

Kouvolasta on nähtävillä Heikki Raution ja Aune Raution ottamia kuvia 1970- ja 1980-luvuilta. Raimo Sävilän Kouvola-kuvia samalta ajalta on julkaistu myös lisää. Kuvia on erityisesti Kouvolassa järjestetyistä tapahtumista, kuten Kouvola-Päiviltä ja Kouvolan Pisarasta.

Valkealasta on julkaistu Osmo Pykälän ottamia kuvia etenkin monista eri tapahtumista, kuten Valkealan kylissä pidetyistä kotiseutujuhlista. Kuvat ajoittuvat 1960-luvun puolivälistä 1990-luvun alkuun.

Kuvat ovat kokonaisuudessaan esillä Finnassa keskiviikkona 8.5. alkaen, jolloin kaupunginmuseossa on Kouvola-päivän aikana Finna-verkkopalvelun esittelyä klo 11–15. Museon henkilökunta neuvoo, miten voi löytää yhdellä haulla Poikilo-museoiden valokuvia, esineitä sekä taideteoksia. Kouvola-päivänä kaupunginmuseon näyttämöllä on liikenneaiheinen valokuvaesitys klo 15–16. Mistä Kouvola on tehty? -näyttelyssä voi viettää aikaa myös nostalgisten kuntavideoiden parissa. Keskusteluoppaiden kanssa voi jakaa muistojaan klo 11—15. Kouvola-päivänä kaupunginmuseoon on vapaa pääsy. Museo on avoinna klo 11–18. Museon tapahtuma 8.5. on osa Kouvolan 15-vuotisjuhlan monipuolista ohjelmaa 2.-10.5.2024. Lue lisää: kouvola.fi/kouvolapaiva.

Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmia pääsee helposti katsomaan Finnasta omalta kotikoneelta osoitteessa poikilo.finna.fi. Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon kuva-arkistossa on yli 140 000 valokuvaa ja negatiivia, joista noin 4500 on nähtävissä Finnassa. Aikaisemmin on julkaistu mm. laaja otos Raimo Sävilän ja Eero Suikin Kouvola-aiheisia kuvia, Oskari Vuorenrinteen Valkeala-kuvia ja Pauli Koskivuolteen Voikkaa-kuvia. Poikilo-museoiden julkaisemat kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Lisätietoja valokuvakokoelmasta: amanuenssi Olli Rojo, olli.rojo(at)kouvola.fi puh. 020 615 4653

Ihmisiä Kouvolan keskustassa tanssimassa ulkona kadulla.
Kouvola-päivät elokuussa 1977. Kuvaaja Heikki Rautio.
Sivun alkuun