Valkealanväylän jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkaa Kouvolassa

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkaa 3.4.2023. Hanke sijaitsee Kouvolan kaupungin alueella maantien 370 varressa Talonpojantien ja Kuusanlammentien välillä Kouvolan raviradan välittömässä läheisyydessä.

Suunnitelmassa jalankulku ja pyöräily poistetaan tien pientareilta ja siirrettään maantien varteen rakennettavalle erilliselle jalankulku- ja pyöräilyväylälle ja eteläpäässä katuverkolle.  Maantielle esitetään joitakin ajoneuvoliikenteen järjestelyjä. Raviradan liittymää siirretään noin 100 metriä nykyistä pohjoisemmaksi ja liittymään toteutetaan väistötila. Ratkaisulla varmistetaan liikenneturvallisuus erityisesti tapahtumien aikaan, jolloin raviradan huoltoalueelle jonottava liikenne on haitannut nykytilanteessa maantien 370 liikennettä.

Suunnitelmassa selkeytetään katujärjestelyjä Kuusanlammentiellä

Suunnitelmassa parannetaan joukkoliikenteen olosuhteita parantamalla linja-autopysäkkiä ja rakentamalla uutta jalankulkuväylää pysäkille. Kuivatusjärjestelyt perustuvat nykyisiin laskuojiin. Kasvaviin virtaamiin on varauduttu uusilla maantien alittavilla puolirummuilla. Suunnitelmassa valaistus säilytetään ennallaan.

Rakentaminen alkaa 3.4.2023 ja urakka on valmis heinäkuussa 2023. Hanke toteutetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Kouvolan kaupungin yhteishankkeena.

Urakoitsijana kohteessa toimii GRK Suomi Oy ja urakan valvonnasta vastaa TL-InfRa Oy.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Matti Ruoti, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 043

Rakennuttajainsinööri Harri Silvonen, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1281

Valvoja Sami Pietikäinen, TL-InfRa Oy, puh. 050 476 0210

Vastaava työnjohtaja Antti Niemi, GRK Suomi Oy, puh. 050 593 0456

Sivun alkuun