Vaikuta Kouvolan kulttuuriohjelmaan vastaamalla kyselyyn

Aurinkohattuinen nainen kesäshortseissa katselee taidenäyttelyssä tauluja.

Kouvolan kulttuuripalvelut kartoittaa asukkaiden tarpeita, toiveita ja odotuksia kaupungin kulttuuritoiminnasta. Kaupungin verkkosivulta avautuvaan kyselyyn voi vastata 15.5. asti.

Kuntalaiskyselyn vastaukset antavat arvokasta tietoa vuonna 2022 laadittavaan Kouvolan kaupungin kulttuuriohjelmaan, joka tehdään liikunta- ja kulttuurilautakunnan toimesta. Kyselyn tuloksista järjestetään keskustelutilaisuus kesäkuussa.

Kaikille avoimeen kyselyyn voi vastata kaupungin verkkosivulla www.kouvola.fi/kyselyt. Kyselyn vastausaika on 4.4.-15.5.2022.

Yhteystietojen jättäneiden kesken arvomme vapaalippuja elokuussa järjestettäville Wiipurintien markkinoille 6.8.2022 ja InkJazz-konserttiin 26.8.2022.

Kuntien kulttuuritoimintaa säätelee laki

Kuntien kulttuuritoimintaa säätelee laki kuntien kulttuuritoiminnasta vuodelta 2019. Lain mukaan kuntien tulee mm. edistää kulttuuritoiminnassaan osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, luoda edellytyksiä kulttuurin ammattilaisten työlle ja kulttuurin harrastamiselle.

Lisäksi kuntien tulee edistää tavoitteellista taide- ja kulttuurikasvatusta, pitää yllä kulttuuriperintöä ja sen käyttöä tukien paikallista identiteettiä tukevaa ja kehittävää toimintaa. Kuntien tulee myös edistää kulttuurista hyvinvointia ja terveyttä, osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa.

Lisätietoja: Kulttuuripäällikkö Elina Koivisto, elina.koivisto@kouvola.fi, puh. 020 615 8454.

Sivun alkuun