Uusi turvallisuustapahtuma kokoaa huippuasiantuntijat Kouvolaan

Suomen suurin varuskuntakaupunki Kouvola järjestää 13.–14.9.2019 kansainvälisen Kouvolan turvallisuus -tapahtuman. Tapahtuma on kaksipäiväinen, käynnistyy asiantuntijoille suunnatulla Turvallisuuskonferenssilla ja jatkuu toisena päivänä yleisölle avoimella Turvallisuusareenalla.

Turvallisuuskonferenssissa ensimmäisenä tapahtumapäivänä korkean tason kansainväliset päättäjät ja asiantuntijat keskustelevat suomalaisten kollegojensa kanssa päivänpolttavista turvallisuusaiheista kuten asevelvollisuuden kehittymisestä, hybridisodasta, muuttuvista taistelukentistä, suursodan riskistä, uhkakuvista Itämeren alueella sekä pohjoismaisten puolustusdoktriinien muutoksista.

Toisen päivän Turvallisuusareena on kohdistettu suurelle yleisölle. Luentotilaisuudessa kotimaiset asiantuntijat keskustelevat maanpuolustuksen ja turvallisuuden nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä valtakunnallisesta että alueellisesta näkökulmasta. Tilaisuuteen kaupungintalolla, jossa käsitellään kokonaisturvallisuutta eri näkökulmista, saa mahdollisuuden osallistua 300 nopeinta ennakkoon ilmoittautunutta. Lisäksi turvallisuuteen keskittyvä ulkoilmatapahtuma valtaa kaupungin keskustan, ja erilaisia toimintanäytöksiä sekä keskustelutilaisuuksia järjestetään mittavan kalustoesittelyn lisäksi pitkin päivää. Viranomaiset ja järjestöt esittelevät toimintaansa Kävelykatu Manskilla ja kaupungintalon ympäristössä.

-Karjalan prikaati ja Utin jääkärirykmentti ovat merkittäviä työnantajia, ja kaupunki on meille tärkeä yhteistyökumppani. Tänne sijoittuu myös erityistä osaamista kuten helikopteritoimintaa sekä laskuvarjojääkärikoulutusta. Olemme vahvasti mukana tässä tapahtumassa, toteavat Karjalan prikaatin komentaja prikaatinkenraali Pasi Välimäki ja Utin jääkärirykmentin komentaja eversti Jaro Kesänen.

Kouvolan kaupunki täyttää nykyisessä muodossaan kymmenen vuotta tänä vuonna. Kouvolan turvallisuus -tapahtuma on osa juhlavuoden ohjelmatarjontaa.

– Kouvolalla on erityisiä vahvuuksia puolustukseen ja puolustuspolitiikkaan liittyvien tapahtumien sijaintipaikkana. Turvallisuustapahtuma Kouvolassa profiloi koko Kaakkois-Suomea, lisää yleistä mielenkiintoa kaupunkia kohtaan sekä tukee kongressimatkailua. Huomioimme juhlavuotenamme Kouvolan turvallisuus -tapahtumilla tätä kansainvälisestikin kiinnostavaa erityispiirrettämme, kertoo Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen.

– Tapahtumasta tehdään vuosittain toistuva. Haluamme nostaa Kouvolan turvallisuus -tapahtuman kansainväliselle tasolle. Tarjoamme päättäjille, vaikuttajille ja suurelle yleisölle kiinnostavaa ohjelmaa sekä mahdollisuuksia yllättäviin kohtaamisiin.

Lisätietoa Kouvolan turvallisuustapahtuman ohjelmasta ja puhujista julkaistaan verkossa touko-kesäkuun aikana. Lue lisää osoitteessa www.kouvolanturvallisuus.fi.

Lisätietoja

Kouvolan Kaupunki
Tuukka Forsell, vs. Kaupunginjohtaja, p. 020 615 9333, tuukka.forsell(at)kouvola.fi
Harri Helminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, p. 020 615 7520, harri.helminen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun