Urheilupuiston uimahalli palvelee uimareita läpi kesän

Urheilupuiston uimahallin ulkoallas

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti 9.6. pidetyssä kokouksessaan selvitysten ja keskustelujen jälkeen kaupungin liikuntapaikkojen kesän aukioloajoista. Kaupungin neljästä uimahallista kolme suljetaan pakollisten huolto- ja korjaustoimenpiteiden vuoksi, mutta keskeisellä paikalla toimiva Urheilupuiston uimahalli palvelee uimareita poikkeuksellisesti normaali aukioloajoilla koko kesän.

Kaupungin uimahallien osalta Valkealatalon ja Inkeroisten uimahalli suljetaan kesän ajaksi 14.6. alkaen ja Kuusankosken uimahalli 28.6. alkaen. Suljetut uimahallit palaavat normaalitoimintaan maanantaina 9.elokuuta.

Korona ei hiljentänyt uimahallien toimintaa

Koronan vuoksi Kouvolan uimahallit ovat olleet keväällä kiinni yleisövuoroilta. Käyttämättöminä hallit eivät kuitenkaan ole olleet, vaan kaupungin tarjoamaa uimaopetusta on pyöritetty normaalisti.

– Kaupunki tarjoaa uimaopetusta kaikille esikouluryhmille ja koulujen 1-2 luokan oppilaille. Myös 1-6 luokkien erityisopetuksen pienryhmät kuuluvat uimaopetuksen piiriin, kertoo kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos – Uimaopetuksen lisäksi hallit ovat olleet normaalisti koulujen liikuntatuntikäytössä sekä uimaseuroilla sovittujen vuorojen mukaisesti.

Isoimmat remontit Inkeroisissa ja Valkealassa

Kesänhuoltotauoilla uimahallien altaat tyhjennetään ja suoritetaan allastekniset huollot. Myös suihku-ja saunatilojen kunto tarkastetaan ja panelointeja uusitaan. Tänä vuonna suurimmat korjaustoimenpiteet kohdistuvat Inkeroisiin ja Valkealaan.

– Inkeroisissa vaihdetaan poreallas, putkistoja ja pumppuja. Valkealassa puolestaan korjaustoimenpiteet koskevat enemmän puhdistustekniikkaa, kun vaihdetaan massat; aktiivihiilet ja puhdistushiekat, Roos kertoo.

Urheilupuiston uimahalli palvelee koko kesän

Kevään aikana Urheilupuiston uimahalli saatiin tehohuollettua, jotta uimahalli pystytään pitämään auki. Tänä vuonna myöskään aukioloaikoja ei ole supistettu, vaan halli palvelee normaalisti.

Keskeisellä paikalla sijaitseva Urheilupuiston uimahalli tarjoaa monipuolisia vesiaktiviteetteja. Isossa altaassa on 6 uimarataa, hierontapiste, 1 metrin ponnahduslauta sekä 3 ja 5 metrin hyppytasot.

Uimahallin aukioloaikoina käytössä on ulkoallas, jonka ympärillä on ulkoilualue, lasten leikkipaikka ja auringon ottoa varten laaja nurmikko- ja kallioalue.

Uimahallin kuntosali palvelee aukioloaikojen puitteissa.

Lisätiedot:

Kirke Roos, liikuntapaikkapäällikkö, p. 0206158235, kirke.roos(at)kouvola.fi