Urheilu- ja sisäliikuntapaikkoja koskevat käyttörajoitukset aikavälillä 11.1.-14.2.2021

Koronavirusepidemia on Kymenlaaksossa leviämisvaiheessa, mikä vaikuttaa myös Kouvolan kaupungin liikuntapaikkojen käyttöön.

Kymenlaaksossa jatketaan leviämisvaiheen koronarajoituksia ainakin 14. helmikuuta asti. Lue lisää: https://www.kouvola.fi/ajankohtaiset/kaupungin-valmiusryhma-leviamisvaiheen-rajoitukset-jatkuvat-kouvolassa/

Tässä vielä yksityiskohtaisesti Kouvolan kaupungin liikuntapaikkoja koskevat ajantasaiset käyttörajoitukset perusteineen:’

1. Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä antoi 20.1.2021 suosituksen voimassa olevien leviämisvaiheen rajoitusten jatkamisesta 14.2.2021 asti. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa käsiteltiin Kymenlaakson alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä 20.1.2021. Kouvolan kaupungin valmiusjohtoryhmä teki päätökset rajoituksista ja toimenpiteistä 21.1.2021.

2. Kymenlaakson koronkoordinaatioryhmän määräyksiin 30.12.2020, 5.1.2021 & 20.1.2021 viitaten Kouvolan kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimat urheilu- ja sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina 14.2.2021 asti poikkeuksena seuraavat toiminnat:

-Liikuntatilojen käyttö, huippu-urheilutoiminta:

Sisäharjoittelu sulkuaikana 11.1.-14.2.2021 sallitaan koronaohjeistuksia noudattaen pääsarjatason ja 1.divisioonatason joukkueille sekä yksilötason maajoukkue- ja SM-tason urheilijoille jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla pienryhmissä (alle 10 henkeä).

-Liikuntatilojen käyttö, alle 15-vuotiaat:

Alle 15-vuotiaiden sisä- ja ulkoliikuntatiloissa tapahtuva urheiluseurojen harjoittelutoiminta sallitaan 11.1.-14.2.2021 jo aiemmin myönnetyillä liikuntatilojen vakiovuoroilla (liikuntahallit ja -salit, koulujen liikuntasalit, uimahallit & jäähallit) pienryhmissä (alle 10 henkeä). Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 15-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta tulee olla keskeytettynä.

Ohjeistus tilojen käyttöön:

 • Harjoitellaan pienryhmissä (alle 10 henkeä)
 • Isoilla kentillä ja liikuntatiloissa, kuten jäähallit, jalkapallohalli ja –kentät voi kaksi ryhmää harjoitella yhtä aikaa siten, että ryhmät pysyvät kentän eri päädyissä eivätkä kohtaa toisiaan muissa hallin tiloissa.
 • Sellaisilla sisäliikuntatiloissa, joissa on käytettävissä tilapäisiä, kattoon asti ulottuvia väliseiniä voi harjoitella useampi ryhmä siten, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan hallin muissa tiloissa.
 • Muissa liikuntapaikoissa voi olla kerrallaan enintään 10 henkilöä samassa tilassa.
 • Ryhmien liikkumista tulee valvoa harjoitusten ajan siten, että ryhmät eivät sekoitu pukuhuoneissa tai muissa yleisissä tiloissa liikkuessaan.
 • Pukutilojen käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomioita ja rajoittaa sekä porrastaa pukutilojen käyttöä harjoituksiin saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä. Pukutiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä tai turvavälien noudattamista.
 • Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus)
 • Ei sairaana paikalle
 • Vältetään lähikontaktia muihin tilojen käyttäjiin
 • Hallille saapuessa ja hallilta poistuttaessa on suosituksena käyttää kasvomaskeja
 • Liikuntatiloihin voivat tulla vain harjoitusten kannalta välttämättömät henkilöt. Esimerkiksi lasten huoltajia pyydetään jättämään lapset hallien ulko-ovelle ja välttämään sisätiloissa liikkumista.
 • Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntapalveluihin, liikunta(at)kouvola.fi
 • Aikuisten vuorot perutaan automaattisesti

  3. Uimahallit ja kuntosalit pysyvät suljettuina yleisöltä. Poikkeuksena alle 15-vuotiaiden seuratoiminta sekä huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

  4. Määräyksestä johtuen peruuntuvista harjoitusvuoroista tai ottelu-, tapahtuma-, näytös- tai muista vastaavista tilavarauksista ei peritä maksua. Kuntosali- ja uimahalliasiakkaiden menettämä käyttöaika hyvitetään jatkamalla kuntosalin tai uimahallin käyttöön oikeuttavan kulkukortin voimassaoloaikaa.

  5. Tartuntatilanteen kehitystä seurataan Kymenlaaksossa päivittäin. Uusia suosituksia ja rajoituksia voidaan tarkastella, jos tilanne sitä vaatii.

  6. Tilojen asianmukaista käyttöä valvotaan sulkuaikana. Vuoron varaajan vastuulla on sääntöjen noudattaminen. Mikäli sääntöjä ei noudateta, voi kaupunki esim. varoituksen jälkeen ottaa vuoron pois.

KOUVOLAN KAUPUNKI, LIIKUNTAPALVELUT