Turvallisuusasiat puntarissa Kouvolan keskustassa

Kouvolan turvallisuus ja viranomaiset Manskilla logokuva

Viranomaistahot ja järjestöt esittäytyvät Kouvolan keskustassa Kouvolan turvallisuus ja Viranomaiset Manskilla -tapahtumissa 1.9. Tapahtumien keskiössä ovat ajankohtaiset turvallisuusaiheet.

Kouvolan keskustassa pääsee jälleen tutustumaan eri viranomaisten ja järjestöjen toimintaan. 1.9. järjestettävä Kouvolan turvallisuus ja Viranomaiset Manskilla -niminen tapahtuma on yhdistelmä kahdesta eri tapahtumakokonaisuudesta. Viranomaiset Manskilla -nimeä on käytetty Kouvolan ydinkeskustassa viranomaistahojen esittelytapahtumissa jo 20 vuoden ajan. Kouvolan turvallisuus -tapahtuma on mukana nyt kolmatta kertaa.

Tapahtumien tavoitteena on tuoda viranomaiset lähelle ihmisiä ja lisätä eri tahojen tunnettavuutta. Tapahtumassa pääsee kyselemään eri viranomaistahoilta, yrityksiltä ja järjestöiltä heidän toiminnastaan. Mukana on myös esimerkiksi Kymenlaakson pelastuslaitoksen kalustoesittely. 

Kaupungin palveluja esitellään laajasti

Kaupungin yhteisosastolla esittäytyvät mm. kirjasto, kansalaisopisto, nuorisopalvelut, henkilöstöpalvelut, Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapiste Moona, ehkäisevä päihdetyö sekä viestintä ja VisitKouvola. Mukana tapahtumassa on asiantuntijoita myös ympäristöpalveluista, rakennusvalvonnasta sekä kaavoituksesta. Kymen jätelautakunta neuvoo mm. kompostointi-ilmoitusten teossa ja energianeuvojalta saa tapahtumassa parhaat energiansäästövinkit.

Lasten turvallisuuspolku

Lapsille on tarjolla turvallisuuspolku. Kaupungin osastolta voi hakea passin, johon haetaan leimat mm.  poliisiautolta, paloautolta ja panssarivaunulta. Kun viisi eri leimaa on kerätty ja passi on palautettu kaupungin osastolle, saa palkinnon!”

Kouvolan Ydinkeskusta ry, Kouvolan kaupunki ja Puolustusvoimat toteuttavat tapahtumakokonaisuuden yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tapahtumasta on tullut vuosien varrella kiitelty käytännön esimerkki viranomaisten ja muiden kansalaisten hyväksi toimivien organisaatioiden yhteistyöstä.

Ohjelmassa myös toimintanäytöksiä ja eri toimijoiden haastatteluja, 
lue lisää kouvolansome.com.

Kouvolan turvallisuus -ohjelma 1.9.2022

  • klo 11–12 Karjalan prikaatin toimintanäytös (tiedusteluryhmän teltan pystyttäminen ja irtautuminen)
  • klo 12 Utin jääkärirykmentin helikopterin ylilento/esittelylento
  • klo 12.30 Turvallisuuskeskustelu (Kouvolan turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen Karjalan prikaati: Jukka Jokinen, Petri Olli tai Timo Heijari ja Kymenlaakson pelastuslaitos Juhani Carlsson)
  • klo 13 Karjalan lennoston Hornetin ylilento
  • klo 13–13.30  Kymenlaakson pelastuslaitoksen toimintanäytös
  • klo 13.30–14.30 Turvallisuusviranomaiset esittäytyvät
Sivun alkuun