Todettujen koronavirustartuntojen määrä lisääntyy hitaasti Kymenlaaksossa

Kymenlaaksossa tähän mennessä todettu yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa. Kaikkien todettujen tartuntojen tartuntaketjut on saatu selvitettyä.

Kymsote tiedottaa

Kymsotessa seurataan päivittäin koronavirustilanteen etenemistä Kymenlaakson alueella. Sairaaloissa valmistaudutaan koronaviruspotilaiden määrän lisääntymiseen. Tämä on tarkoittanut kiireettömän toiminnan vähentämistä lähes kaikissa Kymsoten toiminnoissa.

Kymenlaaksossa todettiin ensimmäinen koronavirustartunta 14.3. Lisää todettujen koronavirustartuntoja alkoi ilmetä säännöllisesti viime viikon lopulla, ja tällä hetkellä uusia tartuntoja on todettu päivittäin. Viime viikonlopun aikana Kymenlaaksossa todettiin yhteensä neljä tartuntaa ja uusimmat kaksi tartuntaa todettiin maanantaina 23.3. Yhteensä tähän mennessä Kymenlaaksossa on todettu 7 koronavirustartuntaa.

Tähän mennessä kaikki tartunnat on saatu Kymenlaakson ulkopuolelta. Myös todetuille tartunnoille altistuneet on selvitetty, ja altistumiset ovat rajautuneet perheiden sisäisiksi. Sairastuneista kaikki ovat olleet kotihoidossa.

Kymsotessa ei tällä hetkellä testata lieväoireisimpia henkilöitä, ellei heillä ole ollut selkeää altistumista laboratoriovarmistetulle koronavirustartunnalle tai he ovat palanneet ulkomailta alueilta, joilla on suuri määrä koronavirustartuntoja tai he kuuluvat riskiryhmään. Näin ollen koronavirustartuntojen määrä voi olla suurempi kuin todetut tartunnat.

Suomen yleinen tilanne koronaviruksen osalta osoittaa, että virukselle voi altistua entistä suuremmalla todennäköisyydellä myös kotimaassa. Tästä syystä Kymsote kehottaa kymenlaaksolaisia ottamaan tilanteen vakavasti ja noudattamaan Valtionneuvoston määrittelemiä toimenpiteitä, joilla pyritään hidastamaan epidemiaa.

Tiedote Kymsoten sivuilla.

www.kymsote.fi

Sivun alkuun