Syyslomaviikoilla ilmainen venekyyti Repoveden kansallispuiston Lapinsalmella – Silta avataan marraskuussa

Lapinsalmen uusi silta Repoveden kansallispuistossa ei valmistu alkuperäisen aikataulun mukaisesti syyslomaviikoille. Metsähallitus järjestää syyslomaviikoille venekuljetuksen Repovedelle korvaamaan Lapinsalmen siltaa. Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

Metsähallituksen tiedote 7.10.2019

”Pahoittelemme Lapinsalmen sillan rakennusprojektin viivästymisestä retkeilijöille aiheutuvaa haittaa. Sillan rakentamisessa on tullut odottamattomia lisätöitä. Jouduimme mm. poraamaan syviä reikiä kallioperään terästangoille, jotka lujittavat kallioperää. Huonosta kelistä ja liukkaudesta johtuvat vaaralliset työolosuhteet työmaalla ovat myös hidastaneet rakentamista. Tärkeintä kuitenkin on, että rakennetaan kunnolla. Työ- ja asiakasturvallisuudesta ei saa tinkiä,” korostaa puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta.

Siltaa korvaava vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan pelastustien laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä 12.-27.10.2019 päivittäin kello 10-17. Venekyyti on asiakkaille maksuton. Venekuljetuksen toteuttaa Seikkailuviikari Oy 12-paikkaisella vuokraveneeksi katsastetulla ja rekisteröidyllä puuveneellä. Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein ja tarvittaessa myös useammin. Molemmilla laitureilla on lippu, jolla voi viestittää veneen kuljettajalle kyydityksen tarpeesta, mikäli alus on toisella laiturilla. Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

Lapinsalmen silta avataan käyttöön marraskuussa. Lapinsalmen uusi silta ylittää alla olevan Kapiaveden 10 metrin korkeudessa ja pituutta sillalla on 50 metriä. Silta vahvistaa Repoveden kansallispuiston käyttöä ympärivuotisena retkikohteena.

Lisätietoja:
Rakennusmestari Pasi Ikonen, Metsähallitus puh. 0206 395 104
Puistonjohtaja Matti Hovi, Metsähallitus, puh. 0206 396 811
Aluejohtaja Jouni Aarnio, Metsähallitus, puh. 0206 395 069

Repoveden kansallispuisto

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.

Sivun alkuun