Suuri Liikkumisen paneeli Kouvolan asuntomessuilla

Kouvolan asuntomessuilla Ville Tolvasen luotsaamassa keskustelussa Petteri Kettunen (pendelöinti), Pekka Möttö (Kyyti Group) , Petteri Portaankorva (Kouvolan kaupunki) ja Juho Hannukainen (VR) pohtivat liikkumisen tulevaisuutta ja merkitystä sekä yhteiskunnan että yksilön kannalta.

Tärkeitä huomioita ovat mm. vapaa-ajan arvostuksen kasvu, sujuva liikkuminen kohteiden välillä ja mahdollisuudet työn tekemiseen matkan aikana. Palvelujen tuottajien yhteistyö asiakaslähtöisen liikkumisen edistämiseksi ja sujuvat matkaketjut kehittyvän digitalisaation ansiosta ovat lähitulevaisuuden kehityskohteita. Myös työnantajien ja lainsäätäjien panostusta liikkumisen kehittämiseen toivotaan.

Suuri liikkumisen paneeli Kouvolan asuntomessuilla

Ihmiset ajattelevat yhä enemmän miten ja millä liikkuvat ja yhä useammin ympäristöystävällisyys on yksi valintakriteeri liikennevälineitä ja –tapoja valittaessa. Matkoja ajatellaan myös enemmän niihin käytettävän ajan kuin kilometrimäärän kannalta.

Sähkö- ja kaasuautot, robotiikka, nopeat junat. Onko niiden hypetys vielä kasvussa ja miten se muuttuu?

Murros jatkuu varmasti vielä ja kehitys tulee olemaan nopeaa. Mihin suuntaan liikkuminen kehittyy, riippuu paljon tuotekehittelystä, lainsäädännöstä ja ihmisten ajattelumallien muutoksista.

Kouvolan hyvä logistinen sijainti tuli taas kerran esille: puoli tuntia Lahteen, alle 40 minuuttia Lappeenrantaan, alle kolme varttia Kotkaan, tunti Mikkeliin, reilu tunti ja vartti Helsinkiin ja Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä kaksi tuntia ja vartti Pietariin. Kouvola on todellakin rautateiden risteyskaupunki; joka suuntaan pääsee kätevästi varsinkin junalla.

Sivun alkuun