Suositut Tavaranvaihtopäivät tulevat taas

Tuo tullessas, vie mennessäs - ilmaiseksi! Perinteiset Tavaranvaihtopäivät järjestetään 12.-14.10.2023 entisen Pukimon liiketilassa osoitteessa Torikatu 1.

Kolmipäiväiset Tavaranvaihtopäivät järjestetään 12.-14.10.2023 Kouvolan keskustassa vanhan Pukimon tiloissa (Torikatu 1). Ovet ovat avoinna:

  • torstaina klo 12–18
  • perjantaina klo 12–17
  • lauantaina klo 10–14. Tavaran vastaanotto loppuu klo 13.

Tuo tullessas, vie mennessäs

Tavaranvaihtopäivillä vaihdetaan käyttökelpoista tavaraa. Tapahtumaan voi tuoda ehjiä ja puhtaita tavaroita, jotka ovat jääneet itselle tarpeettomiksi. Tapahtumasta voi myös viedä mukanaan mitä haluaa – ilmaiseksi.

Tavaranvaihtoon voi tuoda vaikkapa vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, leluja, koruja ja muita kodin tarvikkeita. Tuotavien vaatteiden tulee ehdottomasti olla puhtaita, ehjiä ja käyttökelpoisia. Tapahtumaan saa tuoda vain sellaista tavaraa, jonka jaksaa kädessään kantaa paikalle.

Tapahtumassa emme voi ottaa vastaan kirjoja, suurikokoisia tavaroita kuten huonekaluja tai isoja kodinkoneita emmekä likaisia tai homeisia tavaroita. Aikuisten alusvaatteita ei oteta vastaan.

HUOM: Tavaroita ei oteta vastaan viimeisenä tapahtumapäivänä lauantaina enää klo 13 jälkeen, mutta tapatuma on kuitenkin silloin auki klo 14 asti.

Tapahtuman talkootyöntekijät ohjaavat kävijöitä. Talkootyöntekijän tunnistaa nimikyltistä ja vihreästä huivista. Eri tavararyhmille (esim. lasten vaatteet, keittiötarvikkeet ym.) on merkitty omat pöydät, joille kävijät ja talkoolaiset jakavat tavarat.

Tapahtuman jälkeen loput jääneet tavarat ja vaatteet toimitetaan eteenpäin eri yhteistyötahoille.

Oheistoimintaa tapahtumassa

Tapahtumassa on tällä kertaa mukana neuvontaa eri teemoista. Torstaina Kymenlaakson Jäte Oy:n pisteellä esillä on keväällä 2023 alkanut biojätteen erilliskeräys omakotikiinteistöiltä sekä kompostointi. Kymenlaakson Martat ry puolestaan tarjoilee Energiajärkeä joka kotiin perjantaina klo 12–14.

Perjantaina paikalla on myös Liikenneturva, jolta saat vinkkejä turvalliseen liikkumiseen hämärässä ja pimeällä. Pisteellä pääset testaamaan sääntötuntemustasi ja onnekkaille on luvassa teemaan sopivia pikapalkintoja. Koko tapahtuman ajan kahvipisteen tarjoiluista vastaa Kymenlaakson Steinerkoulu.

Usean toimijan yhteisponnistus

Tapahtuman järjestää Kerkko-verkosto eli Kouvolan seudun Kestävän kehityksen verkosto. Mukana järjestelyissä ovat Kouvolan kaupunki, Kymenlaakson Martat ja Kymenlaakson Jäte Oy. Tapahtumassa on mukana myös Kymenlaakson Steinerkoulu. Tapahtumaa tukevat Seppo Mikkola, Space Supply Oy ja Tukipuu ry.

Lisätietoja:

Marleena Kuitikka, ympäristötarkastaja, puh. 020 615 8016, marleena.kuitikka@kouvola.fi

Ulla Rantanen, kotitalousneuvoja, puh. 020 615 4077

Tavaranvaihtopäivät Kestävyysloikka-sivuilla

Tunnetko jo Kerkko-verkoston?

KERKKO eli Kouvolan seudulla toimiva verkosto, johon kuuluu alueella toimivia järjestöjä ja yrityksiä.  Verkoston yhteistyö on käynnistynyt jo vuoden 2005 lopulla ja se on laajentunut kattamaan yhä suuremman määrän toimijoita. Toiminnassa ovat mukana muun muassa Liikenneturvan Kouvolan aluetoimisto, Kymenlaakson Jäte Oy, Kymenlaakson Martat ry, Parik-säätiö, Pohjois-Kymen Luonto, Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Kymen Kasvu ja Kymenlaakson Liitto.

Sivun alkuun