South by Cycle – Suomen ensimmäinen bikepacking-pyörävaellusreitistö valmistui

South by Cycle yhdistää 13 kuntaa Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ainutlaatuiseksi pyöräilykokemukseksi. Kouvolasta Hankoon kulkevan reitistön kokonaispituus on lähes 900 kilometriä.

kaksi pyöräilijää metsässä.

South by Cycle on uusi vaelluspyöräilyreitti, joka yhdistää kaksi maakuntaa. Reitin varrella on ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa, maalaisromantiikkaa ja kaupunkiympäristöjä. South by Cycle seurailee pääosin sivu- ja hiekkateitä, joiden varrella on lukuisia myös vähemmän tunnettuja käyntikohteita ja maaseudun rauhaa. Reitti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.

Kouvolassa South by Cycle lähtee keskustasta ja kiertää Kaipiaisten, Enäjärven ja Sippolan maalaismaisemien kautta Inkeroisiin ja Anjalaan. Loviisan suuntaan reitti kulkee pikkuteitä Muhniemen ja muiden idyllisten kylien kautta. Vaihtoehtoinen reitti seuraa Kymijoen komeita maisemia keskustasta suoraan Inkeroisiin, mikä mahdollistaa myös rengasreitin pyöräilemisen Kouvolan alueella.

South by Cycle on palasteltu sopivan kokoisiin etappeihin, joista pyörämatkailija voi valita mieleisensä päivän mittaisista retkistä useamman yöpymisen pyörälomaan. Koko matka Hangosta Kouvolaan kestää pyöräilijästä riippuen kahdeksasta kymmeneen päivään. Jokainen reitin solmukohta on helposti saavutettavissa junalla, bussilla tai laivalla ja siksi matkaan voi yhdistää myös osuuksia julkisilla kulkuvälineillä.

”South by Cycle on valmis kestävän matkailun tuote, jota paikalliset yritykset voivat hyödyntää tulovirtojen kasvattamiseksi. Ulkoiluun ja liikuntaan soveltuvien reitistöjen kehittäminen houkutteleviksi myös matkailun näkökulmasta on yksi Kouvolan kaupungin tavoitteista”, kertoo asiantuntija Anu Hjelt VisitKouvolasta.

Bikepacking-kuume nousee

Bikepacking on kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa pyöräilyä luonnonläheisesti pitkin vähäliikennöityjä teitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja. Sitä voi suomeksi kutsua myös pyörävaellukseksi.

”Bikepacking on maailmanlaajuisesti jo ilmiö ja yksi nopeimmin kasvavista pyörämatkailun muodoista. Se tuo uuden houkuttelevan tulokulman pyörämatkailun markkinointiin sekä kansainvälisen että kotimaisen asiakkaan kannalta,” sanoo projektipäällikkö ja reitin suunnittelija Kristiina Vaano Pyörämatkailukeskuksesta.

Lisätietoja: Anu Hjelt

Anu Hjelt, asiantuntija, VisitKouvola, puh. 02061 56642, anu.hjelt@kouvola.fiSouth by Cycle | BikelandFI

Sivun alkuun