Siisti Sitissä siivottiin Kouvolaa asukkaiden ja yhteisöjen voimin

Kouvolalaisten omaan siisteyskampanjaan ilmoittautui syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana lähes 3000 kouvolalaista. Siistiminen tapahtui tänäkin vuonna koronapandemian vuoksi osin pienemmissä porukoissa.

Siisti Sitissä siivotaan yksin tai yhdessä talkoillen lähiympäristöä, piha-aluetta tai vaikkapa omaa varastoa ja kodinnurkkia. Monet koulu- ja päiväkotiryhmät siistivät piha-alueitaan ja lähiluontoa.

Myös keväällä 2022 Siisti Sitin yhteiset tapahtumat, kuten Tavaranvaihtopäivät, jäivät koronapandemian takia järjestämättä ja asukkaita kannustettiin omaehtoiseen toimintaan.  Osallistujia innostettiin siistimiseen myös mm. roskabingolla ja plogging-videolla.  

Tuhannet mukana siistimässä ympäristöä

Siisti Siti -kampanjaan ilmoittautui 1.6.2021-31.5.2022 yhteensä 69 tahoa. Osallistujissa on mukana yksityishenkilöiden lisäksi mm. yhdistyksiä, partioryhmiä, työyhteisöjä ja yrityksiä. Ilahduttavan monen päiväkoti-, esikoulu- tai perhepäivähoitoryhmän kevään toimintaan kuuluu vuosittain Siisti Siti. Ilmoittautumisten perusteella osallistujia arvioidaan olleen yhteensä vajaat 3000 henkilöä. Myös somessa tehtiin aiheesta kymmeniä postauksia.

Ilmoittautuneiden kesken arvottiin kahdet laadukkaat roskapihdit ja Kouvola-tuotekassit. Arpaonni suosi tänä vuonna Kuusaan nuokkarin nuoriso-ohjaajia, erityisnuorisotyöntekijä Tea Saloa ja etsivä nuorisotyöntekijä Mia Haukkavuorta, sekä nimimerkillä Rauski osallistunutta yksityishenkilöä.

Erityisnuorisotyöntekijä Tea Salolle Siisti Siti on tuttu juttu ja Kuusaan nuokkarilta on osallistuttu kampanjaan aiemminkin.

Keräsimme roskia nuorten pariin jalkautumisen yhteydessä Kuusankosken keskustan alueella. Siisti Sitiin osallistuminen on todella helppoa vaikkapa kävelylenkin yhteydessä. Lapset on myös helppo innostaa mukaan, yleensä he tykkäävät roskien keräämisestä. Kannustamme tietenkin kaikkia huolehtimaan, että omat roskat päätyvät suoraan roskikseen.

Erityisnuorisotyöntekijä Tea Salo
Kaksi naista hymyilevät kukkakaupan edustalla. Heillä on käsissään roskapihditn ja jätesäkit.
Kuusaan nuokkarin erityisnuorisotyöntekijä Tea Salo ja etsivä nuorisotyöntekijä Mia Haukkavuori ploggasivat eli roskalenkkeilivät Kuusaan keskustassa keväällä 2022 osana Siisti Siti -kampanjaa.

Siisti Siti matkasi Haminaan

Kouvolan Kerkko-verkosto vapautti tänä vuonna Siisti Sitin maailmalle, kun Haminan kaupunki ilmaisi kiinnostuksensa ottaa kampanjan käyttöönsä.

Siisti Siti –ideaa ja materiaaleja voivat nyt hyödyntää kaikki halukkaat omissa yhteisöissään, jotka osallistuvat Siisti Siti toimintaan. Ainoana toiveena Siisti Siti -kotipesällä on, että kampanjan käyttöönsä ottavat kertovat sen olevan Kouvolasta kotoisin. Tämän voi tehdä helposti liittämällä materiaaliinsa #kouvolast-tunnuksen.

Siisti Siti kannustaa talkoilemaan myös loppuvuonna! 

SiistiSiti on aina! Roskat eivät valitettavasti lakastu kuin kukat kesän mentyä, joten roskien keruulle ja ympäristön siistimiselle on tarvetta ympärivuoden. Kaikkien Siisti Sitiin mukaan ilmoittautuneiden ja Facebook- tai Instagram-postauksia #SiistiSitiKouvola-tunnisteella tehneiden kesken arvotaan palkinto myös joulukuun alussa. Aikaa ilmoittautua mukaan on siis marraskuun loppuun asti.

Voit ilmoittautua mukaan Siisti Sitiin nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta, www.siistisiti.fi. Saat hyvää mieltä ja osallistut arvontaan!

Lisätietoa: 

www.siistisiti.fi

Sivun alkuun