Siisti, siistimpi, Siisti Siti!

Siisti Siti –kampanja on varma kevään merkki. Nyt on oiva tilaisuus viettää yksin tai porukassa kanssa laatuaikaa aurinkoisessa kevätsäässä ympäristöä siistien.

Kouvolan kaupungin siisteyskampanjassa kannustetaan kaikkia siivoamaan talven jäljiltä lähiympäristöä ja piha-alueita, tai miksei vaikka varastoja ja omia nurkkiakin. Osallistua voi yksin tai yhdessä. Ilmoittautumalla mukaan, osallistut arvontaan ja annat järjestäjille tärkeää tietoa kampanjan laajuudesta.

Iloa yhdessä noukkien

Kouluissa ja päiväkodeissa on lasten ja nuorten kanssa jo vuosia siistitty koulujen ja päiväkotien varastoja ja piha-alueita. Siisti Siti –teemalla voi myös pitää kivan talkooillan eväineen yhteisen viihtyvyyden lisäämiseksi ja ympäristön hyväksi tai järjestää vaikkapa pihakirppiksen.

Roskien keruuseen voi lainata avuksi roskapihdit lähikirjastosta tai kirjastoautosta. Motivaatiota voi lisätä yhdistämällä roskien keruuseen juoksulenkin, pelaamalla roskabingoa, jakamalla roskasaaliin tai vaikkapa oudoimman roskan kuvana somessa tunnisteella #SiistiSiti! Kerättyjen roskien kierrätyksestä ja loppujätteeseen toimittamisesta jokainen vastaa itse, mutta pussillisen roskia voi hyvin laittaa koulujen ja muiden kaupungin rakennusten lukitsemattomiin loppujäteastioihin.

Juhlapäivät lähestyvät – muista roskat!

Kevään juhlat lähestyvät ja vappu- ja äitienpäiväpiknik kutsuvat puistoihin viihtymään eväiden kanssa. Tuothan puistosta tai luonnosta roskat pois, mitkä olet sinne vienyt! Roskien kerääminen lisää paitsi ympäristön viihtyisyyttä, myös suojelee luonnon eläimiä. Tienvarsien tyhjät pullot ja tölkit palauttamalla saa paitsi lantteja taskuun, myös palautettua materiaa takaisin kiertoon.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu tai ilmoita porukkasi mukaan Siisti Sitiin, niin osallistut arvontaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja, muuan muassa roskapihdit. Tuplaa voittomahdollisuutesi arvonnassa ja osallistu myös somessa: jaa kuva sinun Siisti Sitistäsi Facebookissa ja/tai Instagramissa tunnisteella #SiistiSiti.

Siisti Siti nyt myös Haminassa

Siisti Siti on Kouvolan versio Maailman siivouspäivästä eli kampanja, jossa siivotaan omia nurkkia ja lähiympäristöä. Tänä vuonna myös Haminan kaupunki on ottanut Siisti Sitin ohjelmaansa ja kampanjoi huhti-toukokuussa. Kouvolassa kampanjan järjestää Kouvolan kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa, mm. Kymenlaakson Jätteen kanssa.

Lisää tietoa, roskabingon ja ilmoittautumislinkin löydät osoitteesta kouvola.fi/siistisiti.

Lisätietoa:
Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen, 020 615 6755, timo.martikainen(a)kouvola.fi

Sivun alkuun